Translate

donderdag 20 november 2014

Echt niets is meer heilig...

Jimmy Savile was een schok, Marion Zimmer Bradley was zo mogelijk nog een grotere schok. En nu wordt dan ook Bill Cosby beschuldigd van het aanranden en seksueel misbruiken van verschillende vrouwen in de loop van zijn lange carrière. 

Verdorie, Bill Cosby, die we kennen van de Cosby Show, over de braafste familie van de VS, met de beste vader. Die man wordt er nu door verschillende vrouwen van beschuldigd dat hij hen heeft lastiggevallen, aangerand en verkracht, en sommigen daarvan ook nog eerst gedrogeerd heeft. 

Geen van deze beschuldigingen heeft geleid tot een veroordeling, dus het zou kunnen dat hij onschuldig is. 
Maar er zijn nu een dikke tien vrouwen die allemaal min of meer hetzelfde verhaal vertellen. Een aantal van hen was bereid om hier een rechtzaak van te maken en te getuigen. Maar het OM vond dat er te weinig bewijs was na al deze jaren om dat tot een succesvol einde te bregen. 
Wat ook tegen hem spreekt is dat deze aanvallen van hem op zeer verschillende tijdstippen zouden hebben plaatsgevonden, vanaf de late jaren '60 tot in 2004, slechts 10 jaar geleden. Dat maakt dat het er niet best uitziet voor Bill Cosby. 

Ik wil dat het allemaal niet waar is en dat de man en de serie waar ik in de jaren '80 ook naar keek gewoon grappig was. En als ik daar nu aan terugdenk, denk ik ook aan een hele rits vrouwen die iets vreselijks hebben meegemaakt. Weer is een warme jeugdherinnering voorgoed bezoedeld.  

Tijdlijn
1962 - Start stand-up comedy carriere van Bill Cosby.
1965 - Start acteer carriere van Bill Cosby.
1969 - Mw. T. Lucier werd gedrogeerd en aangerand door Bill Cosby (claimt zij in 2005). En Mw. J. Tarshis werd verkracht door Bill Cosby (claimt zij in 2014).
1982 - Mw. J. Dickinson werd gedrogeerd en verkracht door Bill Cosby (claimt zij in 2014). 
1984 - Mw. B. Ferrier werd gedrogeerd en aangerand (en misschien verkracht) door Bill Cosby (claimt zij in 2005). 
Ook de start van The Cosby Show.
1985 - 1987 - Mw. B. Bowman werd meerdere malen gedrogeerd, aangerand en verkracht door Bill Cosby, beginnend toen zij 17 was (zij herhaalt deze claim in 2014).
1992 - Einde The Cosby Show.
2000 - Mw. L. Covington claimt dat Bill Cosby haar aanrandde in zijn appartement
2004 - Mw. A. Constand claimt dat Bill Cosby haar drogeerde en aanrandde. 
2005 - Ondanks dat Mw. Constand en 13 andere vrouwen ook willen getuigen in een rechtzaak tegen Bill Cosby, besluit het OM toch niet te vervolgen. Mw. T. Lucier claimt dat Bill Cosby haar aanrandde in 1969. Mw. B. Ferrier claimt hetzelfde over een aanranding in 1984. 
2014 - Hannibal Buress maakt grappen over de aanklachten van verkrachting die er rond Bill Cosby hangen en maakt daarmee een hoop reacties los. Mw. Tarshis claimt in 1969 verkracht te zijn en Mw. Dickinson claimt hetzelfde over 1982. 

In de Volkskrant
Nog eens in Volkskrant
En nog eens
En nog een laatste keer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten