Translate

zondag 9 oktober 2016

Hamburgers van zwarte bonen en cashewnoten

Zwarte bonen
Ik ben niet de enige die zich laat inspireren door het jaar van de peulvrucht. Ook +Sander Hartogensis draagt zijn steentje bij en levert een bijdrage, zo werd dit de tweede maaltijd met peulvruchten in een week.

Sander houdt van hamburgers en als wij ergens op pad zijn, probeert hij altijd de lokale hamburger tenten uit. Zo zijn we bij de Burgermeester in Amsterdam geweest, in Strandpaviljoens, bij de Middelburg in Middelburg, bij Il Cardinale in Mechelen en laatst nog bij Kafé van Zanten in Amersfoort.
Maar na al dat vlees wilde Sander ook eens experimenteren met vegetarische hamburgers. Daar zijn her en der wel recepten voor de vinden. Portobellos, bonen, soya en noten zijn veel gebruikte vervangers voor hamburgervlees. Sander koos voor een combinatie van zwarte bonen en cashewnoten, met wat ui, knoflook, ei en paneermeel.
Deze combinatie werkte heel erg goed en leverde een smakelijke en vullende imitatie hamburger op. Samen met lekkere broodjes, gebakken uit, tomaat en ketchup was het nauwelijks te onderscheiden van vlees. Een heerlijk alternatief voor een vlees-burger.

De Burgermeester
De Middelburger
Il Cardinale
Kafé van Zanten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten