Translate

zondag 31 december 2017

Spellendag kerst 2017

Kerst is weer geweest! Dat betekent tijd voor de spellendag tussen de feestdagen in! En voor de tiende keer op een rij al weer. Ooit zijn we begonnen met deze spellendagen omdat we na de geboorte van onze oudste zoon, onze vrienden niet meer zo vaak zagen als we wel wilden. Dus dan nodig je al je vrienden bij jezelf uit natuurlijk. 

Vroeger of Later
En ook dit keer was de spellendag weer een succes. Ik had van te voren natuurlijk kerstcakes gebakken, lekker eten in huis gehaald, het huis opgeruimd en soep gemaakt. En terwijl ik nog onder de douche stond, kwamen de eerste gasten al binnen. Vrienden +R en +S met hun kinderen +M en E. En +G, die we via +Casus Belli hebben leren kennen. Om het ijs te breken begonnen we met wat Vroeger of Later, zodat we voor eens en altijd weten wat er nu eerder of later was in de ontwikkeling van de EGKS naar EU. Ondertussen speelde +Sander Rhino Hero met E. dat werd echt enorm hoog opgebouwd. 
Rhino Hero 3D
Inmiddels bleef de deurbel maar gaan. +O kwam ook nog langs met haar kinderen R. en D. Ze wist dat onze middelste dochter maar wat graag Hugo Spookslot wilde spelen. Maar die had ook een vriendin over de vloer. Gelukkig wilde iedereen samen een spelletje spelen.
Ik kon nog meedoen aan een spelletje Dresden Files, een cooperatief kaartspel. En 30 Seconds kwam ook nog een keer voorbij. Inmiddels kwamen vrienden M. en +M ook nog binnen met een heerlijke bijdrage aan het avondeten. En ondertussen waren +D+J en +R ook gearriveerd en hadden we inmiddels een behoorlijk volle huiskamer. 

Alien Frontiers

Het was tijd om het eten op tafel te zetten. En ook daar overtrof iedereen zichzelf weer. Nadat de buikjes rond gegeten waren, gingen de mensen met kinderen naar huis en gingen onze eigen kinderen langzaam naar bed. Vriendin M had nog Alien Frontiers meegenomen, een leuke worker placement game, waarbij je een vreemde planeet moet zien te koloniseren, terwijl je tegenstanders dat ook proberen. M en ik waren verwikkeld in een keiharde strijd om de overwinning, terwijl vrienden +K en G en Sander alleen maar toe konden kijken. 
Op een andere tafel ging Mansions of Madness van start. Maar toen ik om 23:00 een overwinning in de ruimte had geboekt, ging ik toch echt naar bed. Terwijl elders de Call of Cthulhu waanzin vrolijk doorging. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten