Translate

zaterdag 21 mei 2022

Recycle schutting



Een tijdje geleden raasde er een fikse storm over Nederland en onze schutting heeft het niet overleefd. De palen die een paar jaar geleden in de grond werden gezet, knapten. Voor de schutting panelen in de storm door de straat gingen vliegen, hebben we ze in de vliegende storm nog los geschroefd van de palen. Maar toen zaten we met een tuin met wel heel veel inkijk. Drie palen waren geknapt en dat betekende dat er wel vijf panelen ernstig scheef hingen en verwijderd moesten worden. De palen waren ook nog eens in beton gestort, dus dat betekende enorme blokken beton uitgraven. 

Enorme blokken beton. 

Maar gelukkig woon ik samen met een stoere man en en kleine stoere man die al heel groot wordt. Dus na een paar weken bekijken wat we moesten doen, wat voor nieuwe schutting we wilden en wat de mogelijkheden waren, besloot ik maar te gaan graven, om in ieder geval het beton op te graven. Daarbij had ik gelukkig een hoop hulp van de kleine stoere man, die met een sloopbeitel en een hamer de betonbrokken in kleinere stukken kon hakken. Later hebben we gekozen voor de boormachine met een beitel opzetstuk. 

Alle betonblokken
In kleine stukken beitelen




















Uiteindelijk waren er zoveel betonblokken over dat ik vier keer naar de stort heb moeten rijden om het allemaal kwijt te kunnen. Ik durfde niet veel meer achterin de auto te leggen. De veringen piepten wel erg hard. 



Toen de oude palen en beton eenmaal verwijderd waren, moesten er nieuwe palen geplaatst worden. En dat was nog niet makkelijk. Door de afgrijselijke droogte van de laatste tijd, is onze zandgrond volledig uitgedroogd, alles hing van los zand aan elkaar. Maar met behulp van een grondboor kwamen we een heel eind. Daar werd weer nieuw beton in gestort, met mooie palen. En de oude schuttingpanelen konden we daar ook weer aan bevestigen.

Onderkanten van de schuttingen

En vroeger hadden we bij dit soort klussen de hulp van onze ouders nodig. Maar nu krijgen we hulp van een sterke zoon. Zonder gekheid, zonder zijn hulp hadden we de betonresten nooit kunnen verwijderen en ook de oude panelen nooit op hun plek kunnen krijgen.

En gelukkig is onze tuin nu weer afgesloten met schuttingpanelen en hebben we weer wat privacy. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten