Translate

dinsdag 26 augustus 2014

Vakantie in Zeeland III

In de vlindertuin
Er waren ook dagen dat het weer wat minder was voor een bezoekje aan het strand, maar gelukkig zijn er zat leuke plekken in Zeeland om de tijd door te brengen. Zoals de Tropical Zoo in Kwadendamme. Deze dierentuin is voornamelijk een Vlindertuin. In een overdekt gedeelte groeien allerlei tropische planten en de vlinders en vogels die daarbij horen en daar kun je doorheen wandelen en de mooiste planten en dieren zien. En het is lekker warm, terwijl het buiten regent.

Een gehandicapte vlinder, de rechterondervleugel ontbreekt.
En we hebben de mooiste vlinders gezien, zoals hierboven, de Atlasvlinder. Hij is echt ENORM en indrukwekkend. De mooiste vond ik nog wel het mannetje van de Catonephele numilia. Ik heb er geen foto van kunnen maken. Maar de vlinder is pikzwart met zes oranje stippen die werkelijk waar markeerstift-oranje zijn. Het contrast met de zwarte vleugels is enorm. En er vlogen nog veel meel vlinders rond met de mooiste kleuren.
Er was nog meer te zien. Een kleine expositie over fossielen en hoe die wezens er vroeger moeten hebben uitgezien. Er waren tanden van mammoeten, opgevist uit de noordzee en de Zeeuwse delta. Er waren schedels van verschillende mega-fauna. Onze kinderen konden die natuurlijk allemaal plaatsen, omdat zij heel verantwoord de Ice Age film-cyclus hebben gezien. Dus beesten als de wolharige mammoet, de sabeltandtijger en de reuzen-luiaard zijn voor hen geen vreemden meer. Zij vonden het wel grappig om die enorme schedels te vergelijken met de veel kleinere schedels van de hedendaagse varianten van die beesten.

Sander en onze zoon bij fossiele botten van oer-krokodillen.
Verder waren er ook nog allerlei mooie reptielen te zien.
Kolonistenagame
Argentijnse Teju
Maar het mooiste moest nog komen. Geen museum is compleet zonder educatief gedeelte en er begon net een educatief uurtje voor kinderen toen wij in het museum waren. Dus dat pakten we mooi even mee. Het ging ook over reptielen. En er was een echte slang. De allerdapperste kinderen mochten de slang aaien en zelfs even om de nek houden. En die kinderen van mij waren natuurlijk reuze dapper.

Mijn dochter met slang
En mijn zoon met slang. 
De dierentuin was zeer specifiek en daarmee niet heel groot. Maar wel leuk en overzichtelijk en zeer informatief. Verder was er ook nog een kleine binnenspeeltuin met water, waar de kleine en grote kinderen zich heerlijk uit konden leven. Zo hebben wij in deze kleine dierentuin toch nog heel wat tijd doorgebracht, het een en ander geleerd en veel plezier beleefd. Zeker het bezoeken waard wanneer je toch in Zeeland bent.