Dus die heb ik vandaag gemaakt. En het was nog niet makkelijk om wijs te worden uit het Duitse recept.
Benodigdheden
- 250 gr worteltjes
- 5 eieren, gesplitst
- 200 gr suiker
- Zest van een halve citroen
- 250 gr gemalen hazelnoot
- 75 gr meel
- 1/2 theel. bakpoeder (ik nam gewoon een heel zakje)
- 1/2 theel. kaneelpoeder
- 1 mespuntje kruidnagelpoeder
- snuf zout
- abrikozenjam
- 250 gr Poedersuiker
- 2 1/2 Eetl. citroensap (was een beetje weinig, ik heb wat meer genomen)
- Verwarm de oven voor op 180 oC.
- Beboter een springvorm en bedek de bodem met bakpapier.
- Mix de bloem met het bakpoeder, kaneel en kruidnagel en zet opzij.
- Mix de eigelen met de citroenzest en de suiker tot een licht, luchtig, schuimend mengsel ontstaat.
- Mix hier voorzichtig de geraspte wortelen en gemalen hazelnoten door.
- Mix hier voorzichtig het bloemmengsel door.
- Mix de eiwitten met een snuf zout in een kom tot zich pieken vormen.
- Spatel het eiwit mengsel voorzichtig door de rest van het deeg.
- Stort het deeg in de bakvorm en zet 50 tot 55 minuten in de oven.
- Laat de taart even afkoelen en haal uit de vorm.
- Smeer de bovenkant en zijkanten van de taart in met abrikozenjam en laat volledig afkoelen.
- Maak van de poedersuiker en citroensap een stroperig glazuur.
- Glazuur de bovenkant en zijkant van de taart (ik liet het glazuur van de zijkant druipen).
Al met al een leuke variant op een heerlijke taart. Zeker voor herhaling vatbaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten