Translate

donderdag 30 juni 2016

Witte bonen in tomatensaus

Weer een nieuw recept in het kader van het jaar van de peulvrucht. Witte bonen in tomatensaus. Klinkt erg Brits, is ook van een Britse kok, maar het is een Turks recept, is mij verteld. Lang voordat het Jaar van de Peulvrucht van start ging, was Hugh Fearnley Whittingstall al bezig met het verspreiden van recepten voor peulvruchten.

Witte bonen

Hugh Fearnley Whittingstall volg ik al sinds hij met zijn River Cottage TV serie een meer biologisch verantwoorde manier van voedsel verbouwen onder de aandacht wilde brengen. Daar hoorde ook een boek bij, dat ik inmiddels vaak gebruik als kookboek en als boek om de moestuin mee te plannen. Het boek geeft veel handige tips over het inrichtingen van een kruiden-, groente- en fruittuin. En ook over het kweken van kruiden, groente en fruit en ook nog eens voor het verwerken ervan.  

En voor degenen die helemaal zelfvoorzienend willen worden, er worden ook adviezen gegeven over het houden van je eigen vleesdieren, zoals kippen, schapen, varkens en koeien. En wat je daar dan allemaal voor lekkers mee kan doen. 

lang geleden eens van +Sander Hartogensis gekregen. 

Het recept geeft een kruidige maar milde bonenschotel voor een gezin met 2 volwassenen en 2 kinderen voor 2 dagen. Ik vond het in elk geval erg lekker en vullend. 

En hier kan je nog veel meer recepten van Hugh in +The Guardian vinden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten