Translate

maandag 20 juni 2016

Zaterdag spellendag

Afgelopen zaterdag organiseerde +Sander Hartogensis weer een spellenavond, hij heeft voor 2016 het goede voornemen om wat meer spellen te spelen en eens in de maand worden er nu spellen gespeeld met wat vrienden. En ik maak van de mogelijkheid gebruik om met de kinderen in de middag wat Prins Valiant te spelen.

Ieders favoriete rollenspel!

Ik was het rollenspel gestart met de kinderen om hen te introduceren bij een eenvoudig rollenspel. Maar inmiddels zijn vrienden +Daniel Mioque , +Joost Vermeulen en +Rian van Andel vaste mede-spelers geworden. En Marc speelde dit keer voor het eerst een gastrol als Merlijn. De ratio kinderen - volwassenen is inmiddels 1:2!
Het Prins Valiant rollenspel is een vrij eenvoudig systeem waarin de spelers ridders kunnen spelen. Iets dat F. en E. nu al flink aanspreekt. En het verhaal wordt steeds complexer. Eerst werd er nog gestreden tegen veedieven, maar inmiddels speelt F. de zoon van de hertog en E. een ridder, die de jongere broer is van haar vorige, te vroeg gestorven ridder.
En nu lijkt de koning gek geworden. Zelfs Tovenaar Merlijn is ten einde raad. Welke rol speelt de Koningin hierbij? Wie zitten hierachter?
En de Hertog en zijn dappere, jonge ridders moeten dit raadsel oplossen.


Bang! The Dice Game
Bang bang!

Later op de avond kwamen ook nog vriend Stefan langs en werden er een paar rondjes King of Tokyo (dat Sander voor zijn verjaardag had gekregen), Boonanza en Bang the Dice Game en de moderne klassieker Codenames gespeeld.  
Al met al een genoeglijk avondje. En hoewel er momenteel alleen nieuwe spellen gespeeld worden, en geen stofnesten, zoals ik graag hoopte, wordt er tenminste gespeeld en dat is het belangrijkste.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten