Kikkererwten |
. |
Benodigdheden
- 225gr Kikkererwten, 's nachts geweld (dus beginnen met 225 gr droge erwten).
- 225 gr sperziebonen
- 50 gram aan ansjovisjes
- Peterselie
- 150 ml mayonaise
- 6 lenteuitjes
- zwarte olijven, uitgelekt en in stukken gehakt.
- 2 eetlepels kappertjes
- Peper naar smaak
- Citroensap naar smaak
- Slablaadjes naar keuze (ik gebruikte een mengsel van eikenbladsla, rucola, zuring en veldsla)
Spercieboontjes |
Bereiding
- Kook de gewelde kikkererwten 45 min tot een uur, giet af en laat afkoelen.
- Kook de sperziebonen 4 tot 5 minuten, giet af en laat afkoelen (ik ben een groot fan van stomen met een stoommandje).
- Meng de mayonaise met ansjovisjes, gehakte peterselie, lenteuitjes en kappertjes.
- Meng hier de kikkererwten en Sperziebonen doorheen.
- Voeg de zwarte olijven toe.
- Breng op smaak met peper en citroen, naar eigen inzicht.
- Was de slablaadjes heel goed, maak droog met hulp van een slazwierder.
- Doe wat blaadjes op een bord, doe daar het erwtenmengsel overheen.
- ...
- Vooruit, neem nog een portie.
Heerlijk, en ook weer voor herhaling vatbaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten