vrijdag 24 juni 2016

Salade van Kikkererwten, sperziebonen en sla uit eigen tuin.

Mijn aandacht voor peulvruchten verslapt nog steeds niet. De afgelopen tijd heb ik nog een keer de hummus gemaakt (hij was gewoon echt heel lekker) en hebben we ook nog een heerlijke, zelfgemaakte chili con carne gegeten (met kidneybonen). Maar gisteren heb ik weer iets nieuws geprobeerd. Een salade van Kikkerwten, sperziebonen en ansjovis op een bedje van sla. Het is naar een recept van Delia Smith.
Kikkererwten

.


Benodigdheden
  • 225gr Kikkererwten, 's nachts geweld (dus beginnen met 225 gr droge erwten).
  • 225 gr sperziebonen
  • 50 gram aan ansjovisjes
  • Peterselie
  • 150 ml mayonaise
  • 6 lenteuitjes
  • zwarte olijven, uitgelekt en in stukken gehakt.
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak
  • Slablaadjes naar keuze (ik gebruikte een mengsel van eikenbladsla, rucola, zuring en veldsla)
sperziebonen kweken slabonen kweken
Spercieboontjes


Bereiding
  • Kook de gewelde kikkererwten 45 min tot een uur, giet af en laat afkoelen.
  • Kook de sperziebonen 4 tot 5 minuten, giet af en laat afkoelen (ik ben een groot fan van stomen met een stoommandje).
  • Meng de mayonaise met ansjovisjes, gehakte peterselie, lenteuitjes en kappertjes.
  • Meng hier de kikkererwten en Sperziebonen doorheen.
  • Voeg de zwarte olijven toe.
  • Breng op smaak met peper en citroen, naar eigen inzicht.
  • Was de slablaadjes heel goed, maak droog met hulp van een slazwierder.
  • Doe wat blaadjes op een bord, doe daar het erwtenmengsel overheen.
  • ...
  • Vooruit, neem nog een portie.

Heerlijk, en ook weer voor herhaling vatbaar.