De herfst is nu wel echt hier. En dat betekent dat ik de laatste oogst uit de moestuin heb gehaald en dat ik de tuin winterklaar moet maken. De struiken worden gesnoeid, onkruid weggehaald en uitgebloeide planten worden afgeknipt.
Pompoen |
De laatste oogst bestond uit een fikse pompoen. Het is altijd een beetje afwachten of de pompoenen aanslaan in mijn tuin. En deze zomer was natuurlijk zeer nat, en dat heb ik wel gemerkt. De bloemen wilden niet echt zetten en dat betekende ook weinig vruchten. Maar deze ene pompoen deed het prima.
De Pompoen kwam mee naar huis en werd een aantal dagen later meteen in stukken gehakt en geroosterd in de oven. En daarna gingen de gare stukjes in de soep. Daar hebben we met wat brood nog twee dagen heerlijk van gegeten.
Benodigdheden
- 1 pompoen, in stukken en de pitten verwijderd
- olie
- 1 ui, gesnipperd
- een beetje verse gember, gehakt
- een theelepel komijn, gemalen
- Nootmuskaat naar smaak
- Peterselie, gehakt
- peper en zout
- 1 liter bouillon.
- Optioneel, uitgebakken spekblokjes, creme fraiche, gerapte kaas of peterselie.
- Doe de stukken pompoen in een ovenschaal, besprenkel met olie en maal er wat peper over. Zet in een voorverwarmde oven van 220 graden. Laat een minuut of 25 staan, tot de pompoen zacht is.
- Verwijder de schillen en hak de pompoen in kleinere stukken.
- Giet de olie in een grote pan. Doe de komijn in de hete pan, fruit daarin de ui en gember, tot de ui glazig wordt.
- Voeg de pompoen toe en bak even mee.
- Voeg een liter water toe, samen met bouillonblokjes naar keuze. Ik deed 1 X groentebouillon en 1 X kippenbouillon.
- Voeg naar smaak nog wat peper, zout en nootmuskaat toe.
- Laat een minuut of twintig zachtjes koken.
- Pureer en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten