dinsdag 2 februari 2016

Danny Kaye en Prince Valiant

We hebben weer een te gekke zaterdag achter de rug, met Danny Kaye, Prince Valiant en Codenames.

Wat een man!
Als goed voornemen voor 2016 hadden +Sander Hartogensis en ik in gedachten om vaker spellen te spelen. We hebben inmiddels een hoop van die spellen en ze worden lang niet vaak genoeg gespeeld. Afgelopen zaterdag zou het zover zijn.
Maar ondertussen zaten Francis en Elvira ook te zeuren dat ze nog eens graag weer Prince Valiant wilden spelen met vrienden +D+J en +R. zoals ze dat met Oud en Nieuw hadden gedaan.  
Francis speelt Witte Bliksem, een goede ridder, die vooral makkelijk indruk maakt op meisjes (met de Glamorie vaardigheid) en Elvira speelt Zwarte Donder, een luie en slechte ridder, die iedere keer probeert om Witte Bliksem uit de weg te ruimen (met de boogschiet vaardigheid!). Samen beleven zij allerlei avonturen. Inmiddels zijn ze al zover dat zij strijden om de hand van de mooie Prinses Jolena, in een heuse ridder-test, waarbij ze moeten laten zien dat zij zich kunnen gedragen aan het hof, kunnen strijden en een kasteel kunnen besturen.

The Court Jester Poster
The Court Jester
Vriend D. had om de kinderen nog wat te leren over geschiedenis, ridderschap, mooie prinsessen en vuige bandieten de film The Court Jester meegenomen, waarin kneusje Danny Kaye een belangrijke rol speelt bij het laten plaatsen van de rechtmatige koning op de troon van Engeland. Een piepjonge Angela Lansbury speelt de mooie prinses.

Een mooie prinses!
Jaren geleden hebben we The Court Jester ook al eens gezien, toen was Elvira nog niet eens geboren. En toen vond ik het ook al een briljante film. Wanneer je nog eens een leuke film wil zien met slapstick en woordgrappen die ook nog eens de draak steekt met de avonturenfilms, middeleeuwen en romantiek, kijk dan vooral deze film.

Dus na een film, een rondje Prince Valiant en heerlijke erwtensoep was het tijd voor wat Codenames. Vrienden S. en +M schoven ook nog aan. En met ons allen hebben we er een leuke avond van gemaakt. Hopelijk komt er heel binnenkort een vervolg.Want we hebben nog veel meer stofnesten spellen die gespeeld moeten worden.