Translate

maandag 5 september 2016

Urlaub in Stadtkyll VII - Dreimühlen waterval

In de buurt van Stadtkyll ligt ook nog de Dreimühlen waterval, waar we ook nog een bezoekje aan hebben gebracht.Deze waterval is ontstaan toen men aan het begin van de 20e eeuw in de buurt een spoorlijn wilde aanleggen. De bronnen van de Ahrbach moesten omgeleid worden.

De Ahrbach
Het water van deze bronnen is zeer koud en kan daardoor veel calcium opnemen. Wanneer zij de waterval vormen, zetten zij dit calcium af, waar lokale mossen goed op groeien, die weer langzaam verstenen door het vele calcium. Waardoor er weer meer mos kan groeien. Zo groeit deze waterval met enkele centimeters per jaar.

De waterval, waarbij het water langs de rotsen en mossen druipt.

We parkeerden de auto in Ähutte en wandelden over een zandpad langs de Ahbach naar de waterval. Niet ver, maar vanwege de hitte wel pittig. Maar ik vond het een mooie omgeving. Ook wel indrukwekkend om dat we ook langs een kalkafgraving liepen, waar de auto's af en aan reden.

Wat was heel heet en we liepen hier langs de kalkwinningsfabriek. 

Toen we bij de waterval kwamen was dat heerlijk. Het was erg warm, maar het water van de bronnen was echt steen- en steenkoud. De kinderen hebben nog even gespetterd in de waterval en konden wat verkoeling vinden. Sander liep met de grootste twee nog naar boven, om daar de waterval van bovenaf te bekijken. 
En toen was het weer tijd om terug te gaan.