Translate

zondag 11 november 2018

Nachtkastjes

Jaren geleden, nog voor dit blog startte, woonden Sander en ik samen in een klein appartementje in het centrum van Nijmegen. Ons interieur bestond toen voor een groot uit deel uit tweedehands meubeltjes die we kochten bij Het Goed een grote kringloopwinkel uit Nijmegen. Daar kochten we toen ook twee nachtkastjes (je moet je literatuur ergens bewaren). Die waren, zoals zoveel meubels in de zware, donkere, eikenhouten stijl die populair was in de jaren '70.
Toen hadden we een slaapkamer met vooral veel licht en blauwe kleuren. Dus de kastjes werden afgeschuurd en overgeschilderd in blauw met creme en deden daar en in ons volgende huis jarenlang trouwe dienst.

Meer dan 15 jaar trouwe dienst

Maar toen verhuisden we naar Malden en maakten we wat andere keuzen voor onze slaapkamer. We namen een laminaatvloer in licht eiken en een brons-kleurig behang aan de muren. Daar pasten blauw-witte nachtkastjes niet zo goed meer bij. We hadden even andere prioriteiten, maar een tijdje geleden ben ik dan toch begonnen met de nachtkastjes weer afschuren en daarna weer opnieuw schilderen. Dit keer in twee kleuren, creme en bruin.

De kastjes zelf gingen snel en makkelijk. Schuren, gronden en schilderen maar. Maar de deurtjes duurden toch wat langer. Randjes en hoekjes schuren ging niet zo makkelijk. En toen ook nog alles randjes en hoekjes gronden en weer een kleurtje geven, en weer een laag en nog maar een laag. En dat allemaal terwijl je ook andere prioriteiten hebt...

Maar dat is nu allemaal voorbij. De kastjes zijn geschilderd, de deurtjes hebben een nieuwe kleur en de deurtjes zijn ook weer gemonteerd. We kunnen weer allerlei spulletjes discreet opbergen in onze slaapkamer.

En zo zijn we ook nog eens heel verantwoord bezig. Sinds 2002 genieten we van twee uitstekende nachtkastjes, die al eens bij iemand anders dienst gedaan hebben. En als ze niet meer bij ons passen, geven we ze een opknapbeurt. We verspillen niks en hebben toch iets moois en praktisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten