Translate

woensdag 10 juni 2020

Pendragon LXXX - De Koning is gevonden

We wilden voor het eerst sinds Corona weer eens in het echt spelen, maar er was een redelijk cruciale speler ziek, dus we speelden maar weer via Jit.si. Hoge Koning Arthur is nog steeds vermist, hopelijk kunnen de ridders daar wat aan doen.


Vroege lente 541, Brougthon

Vrouwe Nimue van het Meer en haar priesteressen hebben de winter doorgebracht in Salisbury. Zij is ook op zoek naar Hoge Koning Arthur en zij heeft gehoord van de ridders en hun ontmoeting met de Hyena's, die als aasgieren afkomen op vuige magie. Nu de wegen weer begaanbaar zijn, wil zij bekijken of zij het spoor van de Hyena's nog kan vinden, hopelijk leidt dat naar Hoge Koning Arthur.



Sir Marcus van Broughton en Sir Benno van Steeple Langford vinden dit een heel goed idee en gaan op pad met hun schildknapen om Vrouwe Nimue en haar priesteressen de weg te wijzen. Als snel komen zij weer bij het verlaten dorp met begraafplaats in Silchester. Hier bedrijven de priesteressen hun magie. Al snel wordt de kracht van hun magie duidelijk, overal waar de Hyena's zijn geweest, lichten hun sporen op, ook al is het vele maanden geleden dat de ridders hier zijn geweest. 
Sir Marcus en Sir Benno volgen met Nimue en de priesteressen het spoor van Hyena's. Het spoor leidt het woud in en al snel komt de groep bij de rivier, waar zij eerder ook al het spoor van de Hyena's kwijtraakten. Maar nu lijkt het spoor op de golven van de rivier te drijven en de ridders en de priesteressen kunnen het makkelijk volgen.
Na enige tijd zien de ridders op de andere over een ridder die belaagd wordt door een groepje andere ridders, terwijl een edeldame hen aanmoedigt deze eenzame ridder te doden. Sir Marcus vindt zeer oneervol, met meerdere ridders tegen één! Vrouwe Nimue en haar priesteressen voeren weer een ritueel uit en het water van de rivier daalt ineens snel, Sir Marcus en Sir Benno kunnen zonder problemen hun paarden naar de overkant leiden om de eenzame ridder bij te staan. Inmiddels is de eenzame ridder gevallen en het ziet er somber voor hem uit.
Vrouwe Nimue wil volgen, maar wordt verrast door het snel opkomende water. Haar priesteressen zijn nog uitgeput van het eerdere ritueel en daar wordt hun leidster nu het slachtoffer van. 

Sir Benno bedenkt zich geen moment en stuurt zijn paard het woeste, ijzige water in (Horsmanship critical). Hij nadert Vrouwe Nimue en hijst haar, met natte kleren en al op zijn paard (strength succes). Ondertussen probeert Sir Marcus de gevallen ridder te ontzetten. Hij ziet dat hij het zwaard Excalibur voert, het is Hoge Koning Arthur Pendragon van Brittannië! Sir Marcus valt de laaghartige en laffe ridders aan. Hoewel hij zelf een ridder weet uit te schakelen, wordt hij toch overmand door de anderen, en hij valt bewusteloos neer naast zijn Koning.
Sir Benno laat Vrouwe Nimue achter op de oever en gaat zijn vriend en Koning ontzetten. Hij weet de resterende ridders uit te schakelen en de edeldame gevangen te nemen. Zij is Vrouwe Annowre, één van de laatste zelfstandige heersers in dit gebied. Enige tijd geleden vervoegde zij zich aan het hof van de Hoge Koning en vatte een liefde op voor de Koning. Toen hij haar liefde niet kon beantwoorden, gebruikte zij magie om hem te ontvoeren en hem de hare te maken in haar eigen land. Toen ook dat niet werkte, wilde zij hem doden.
Sir Benno heeft daar allemaal maar weinig boodschap aan en wil haar als gevangene meevoeren naar Camelot, waar Hoge Koning Arthur mag beslissen over haar lot.

Hoge Koning Arthur is natuurlijk zeer dankbaar voor zijn redding uit wat niets meer was dan een vreselijke vorm van slavernij. De ridders zullen op zijn minst een zetel aan de Ronde Tafel krijgen, en verder mogen zij alles vragen wat zij willen. De ridders willen hier eens goed over nadenken. Sir Marcus wil natuurlijk graag trouwen met zijn Alis, maar haar adoptie-moeder Cwene Guinevere ligt dwars, omdat zij wil dat haar dochter goed onderhouden zal worden. Sir Benno moet ook nadenken. Hij zou het rijk van Annowre over kunnen nemen, als verraadster heeft zij dat natuurlijk verspeeld. Volgend jaar zullen zij in Camelot rijkelijk beloond worden.

Maar nu is het dan tijd om een toernooi in Salisbury te organiseren. Sir Turquine heeft dit vorig jaar beloofd, toen hij niet mee mocht doen met het Toernooi van Lindsey, vanwege zijn geschiedenis als roofridder. En nu wil hij dan laten zien dat hij het wel in huis heeft om mee te doen met de andere ridders. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten