Translate

dinsdag 17 juli 2012

Vakantie in Breizh - Pennestin

Een eerste blik op de Atlantische oceaan

Maandag voelden we ons allemaal weer helemaal hersteld van de reis en hadden we zin in iets actievers. We wilden naar de zee. Onze zoon heeft de zee een keer gezien toen hij 3 maanden was en we naar Cadzand gingen en later nog eens toen hij een maand of 7 was. Maar sindsdien niet meer. Onze dochter heeft de zee nog nooit gezien. We pakten de auto en reden naar Pennestin (Penéstin), een minuutje of 20 rijden. Aldaar geparkeerd en naar het strand gelopen, Plage de la Mine d'Or.

Het uitzicht vanaf het trapje was vrij woest.

Het weer was in de vroege morgen niet bijster goed, maar in elk geval niet koud. De zee was kalm en het strand zag er indrukwekkend uit met hoge rotsen en een klein zandstandje. We begonnen met een lange wandeling naar het noorden, in de richting van de monding van de Vilaine.
Onze zoon wandelde stevig door. 


Het was vloed toen we aankwamen en in de loop van de wandeling werd iedereen natuurlijk hardstikke nat. Dus al gauw renden de kids in hun blootje door de golfjes en spetterden ze met het zoute water. Ze vonden het enig. Vooral onze dochter was nergens bang voor en viel regelmatig om in het water.
Na verloop van tijd werd het weer beter, brak de zon door en zakte het water, waardoor het strand steeds groter werd.
We hebben een heerlijke wandeling gemaakt, schelpjes gezocht, de kids hebben in het water gespeeld. We vonden ook nog een klein waterloopje dat de zee inliep. Dus de kids zijn lang bezig geweest om dat in te dammen en dan de dam weer door te breken.

Hier zijn de kids heel lang mee zoet geweest. 

Ondanks wat ons was verteld, wat het water van de Atlantische oceaan helemaal niet koud. Zeker toen de zon doorbrak en het warmer werd, was het lekker om even het water in te gaan en dat hebben we dan ook allemaal gedaan. 

Eerst met papa


En daarna met mama

Toen iedereen een beetje moe werd, liepen we weer terug en hebben we gelunched met een ijsje en alweer een crêpe. De kids sliepen al voor we Pennestin uit waren. We hebben in alle rust boodschappen kunnen doen voor het avondeten. Zonder dat ze het merkten zijn we langsgegaan bij de bakker, de slager (Jambon cru et fumee!) en de supermarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten