Translate

maandag 30 juli 2012

De Donkere Ridder Staat Op

De zomervakantie blijft maar doorgaan, zelfs nu wij weer gewoon aan het werk zijn. De ouders van Sander wilden onze zoon ook graag te logeren hebben en wij dachten dat hij ook wel eens alleen, zonder zijn zusje, op pad wilden. Maar toen wij hem vertelden dat hij alleen mocht gaan logeren, keek hij heel sip en zei: "Zonder mijn zusje? Maar dan mis ik haar!" Gelukkig zijn zijn grootouders heel flexibel en mocht onze dochter ook mee, als ze dan zo graag samen wilden zijn.

Woensdagmiddag vertrokken de kinderen met Opa en Oma naar Baarn. En wij maakten meteen van de gelegenheid gebruik om in Malden naar The Dark Knight Rises (2012) in de Cinetwins te gaan. Met vooraf een hapje eten bij Da Noi.


The Dark Knight Rises is de derde film in de The Batman trilogie van Christopher Nolan. Eerder zagen wij ook Batman Begins en The Dark Knight. Deze film is een afsluiting van wat er in de eerder films gebeurde. Ook deze film is weer met dezelfde acteurs uit de eerdere films (Christian Bale, Michael Caine, Morgan Freeman, Gary Oldman), maar er zijn ook wat nieuwe koppen te zien, zoals Marion Cotillard, Anne Hathaway (Brokeback Mountain), Tom Hardy (Tinker, Tailor, Soldier, Spy, RocknRolla) en Joseph Gordon Levitt (500 Days of Summer, 3rd Rock from the Sun).

Spoilers ahead!


Er zijn acht jaar voorbij gegaan sinds de gebeurtenissen uit The Dark Knight. Bruce Wayne (Bale) is in een diepe depressie geraakt na de gebeurtenissen van toen (dood van zijn vriendinnetje, Batman nam de schuld op zich voor de misdaden van Harvey Dent) en hij leeft als een kluizenaar. Batman verschijnt niet meer, hij besteedt geen aandacht aan de ontwikkelingen binnen Wayne Enterprises.

Maar gelukkig gaat alles goed met Gotham City. Na de acties van Batman en Harvey Dent is het gespuis behoorlijk uitgedund en de burgers kunnen genieten van een redelijk misdaadvrije stad.
Maar toch, er zijn spanningen. Vrienden van Bruce Wayne zijn niet tevreden met de manier waarop hij leeft als een kluizenaar en ze proberen hem weer in actie te krijgen. De vrede van Gotham is gebaseerd op een leugen (Batman was de grote schurk en Harvey Dent de held). De machthebbers in de stad proberen nog altijd op slinkse wijze meer macht te vergaren (de aandeelhouders van Wayne Enterprises, de politieke machthebbers). Dus er broeit een hoop.
Dan komt een internationale terrorist Bane (Hardy) naar de stad. In het begin houdt hij zich schuil in de riolen (wij dachten meteen aan The Penguin), maar na verloop van tijd laat hij zijn invloed meer en meer gelden. met behulp van een dievegge (Hathaway als Catwoman) steelt hij de vingerafdrukken van Bruce, doet daarmee risicovolle transacties op de beurs, zodat Bruce zijn meerderheid in Wayne Enterprises verliest, en zijn henchmen wel een meerderheid kunnen krijgen.

Met deze invloed weet Bane dan ook de hand te leggen op nieuwe, experimentele technologie voor schone energie, die uiteraard om te bouwen is tot een bom. Met deze bom gijzelt hij de totale bevolking van Gotham op hun eiland/stad. Die natuurlijk al snel vervallen tot barbarij.
Hierna wordt het verhaal enigszins onwaarschijnlijk. Bruce wordt als Batman verslagen door Bane (hij is oud en krakkemikkig geworden). Daarna wordt hij in een soort vergeetput/ gevangenis gegooid, waar hij het verval van Gotham kan gadeslaan, terwijl hij machteloos is. Uit pure wanhoop krijgt hij ook visioenen, waaruit blijkt dat Bane lid is van de League of Shadows (uit Batman Begins). Gelukkig heeft Bruce zoveel mentale veerkracht dat hij volledig hersteld (niet alleen van het pak slaag van Bane, maar ook van de slijtage aan zijn lichaam van de tijd, hij verjongt dus eigenlijk). Hij ontsnapt uit de put en vertrekt om Gotham te redden.
Met behulp van een hoop geren en gevecht en explosies weet hij Bane dan ook te verslaan. Daarna offert hij zichzelf op, door de bom in zee te gooien, waarbij hijzelf ook omkomt, waarmee hij zijn naam weer zuivert.

In de aftiteling lijkt hij het overleefd te hebben en een stabiele relatie met Catwoman te hebben. Gelukkig worden er wel wat lijntjes opengehouden om misschien nog een vervolg te maken. Zoals Sander zei, waarschijnlijk gaat zelfs Catwoman vervelen na een tijdje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten