Translate

zaterdag 21 juli 2012

Vakantie in Breizh - Gwened

Zoals vrienden F. en G. ons in Roosdaal al vertelden, alleen idioten merken dat het regent in Breizh (omdat er zoveel moois te zien en te doen is). En ze hadden gelijk! We hebben helemaal niets gemerkt van welke regen dan ook, vooral niet op de dag dat we naar Gwened (Vannes) gingen! Helemaal niets!

Gwened is een stadje aan de Golf van Mor-Bihan en beschikt over een schattig, oud, ommuurd stadscentrum. We hadden in onze tijd in Breizh nog geen stad bekeken, dus daarvoor wilden we naar Gwened. We wilden nog wat ansichtkaartjes kopen voor mensen in Nederland en een souvenir voor onze buren, die een weekje op ons huis zouden passen.

Vakwerkhuisjes in de oude binnenstad van Gwened

Gwened beschikt ook nog over een kathedraal. Daar moesten we ook even naar binnen. Het was erg mooi en beschikte over een paar hele mooie ramen met prachtig glas-in-lood. Onze zoon is inmiddels oud genoeg om vragen te stellen over die meneer aan het kruis. Dus Sander probeerde meteen wat evangelisatie op hem uit. Het was Jezus, die eerst een babietje was in de armen van zijn mama. En daarna door mensen aan het kruis werd genageld. Onze zoon vond het maar eng en zielig. Ik wil kijken of we volgend jaar misschien naar Uppsala kunnen gaan. Dan kunnen we onze zoon een brede religieuze opvoeding geven.
De kathedraal van Gwened

We hebben een middagje door het oude stadje gewandeld. Het was leuk om te zien, maar ook erg toeristisch. Na een Crêpe en een warme maaltijd voor mij en Sander, vertrokken we weer.

Een schattig oud poortje in een van de straatjes. Het lijkt de efteling wel.
Het weer was inmiddels aardig omgeslagen. Maar ik wilde nog graag even in de auto in de omgeving rondrijden. Gwened lag aan de Golf van Mor-Bihan, maar is daarbinnen zelf ook nog omsloten door een landtong. Deze zijn we afgereden, naar het uiterste puntje. Onze dochter was toen al in slaap gevallen en het weer was niet best, maar we hebben toch nog even rondgelopen en gekeken naar de snelstromende zee, die de haven van Gwened binnenstroomt.

De plezierhaven, Gwened ligt verder de baai in, naar rechts.

Naar deGolf van Mor-Bihan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten