Translate

zondag 15 juli 2012

Vakantie in Breizh

Het beste gedeelte van een vakantie

Dit jaar zijn we met het hele gezin op vakantie geweest. We zijn naar Breizh (Bretagne) gegaan. Echt in het buitenland, maar toch niet te ver. Ik wilde graag naar Breizh vanwege de stenen bij Karnag (Carnac) en elders. Nadat ik de hunnebedden in Drenthe had gezien, wilde ik dit ook zien. Verder heeft Breizh nog vele andere mooie dingen om te bekijken en te doen. Zo zijn er allerlei leuke stadjes, mooie kusten, oude kastelen en natuurlijk crepes.
Via de organisatie Topic Travel huurden we een huisje bij Nivilieg (Nivillac), helemaal aan de zuid-oost rand van Breizh. Het lag in de buurt van Ar Roc'h Bernez (La Roche Bernard) in het departement Mor-Bihan (Morbihan). Het was een leuk huisje, voorzien van alle gemakken, maar wel ingericht met heel veel zwaar, donkerbruin, houten meubilair. De bedden waren, zoals gewoonlijk in Frankrijk, volledig doorgezakt.

Ons charmant stulpje

We zijn vertrokken op een vrijdagmiddag, na het werk. We reden naar Roosdaal, bij Brussel, waar vrienden F. en G. wonen. Wij hadden hun nieuwe woning nog nooit gezien, dus het was leuk om even op bezoek te zijn. Ze kookten voor ons en we konden in een lege kamer overnachten. De volgende morgen na een vroeg ontbijt snel weer verder. De reis van Roosdaal naar Nivillac nam veel meer tijd in beslag dan gepland, de toeristen stroomden Frankrijk al in en we moesten veel wachten bij de tolwegen en er waren her en der ook wegwerkzaamheden.

Vanuit ons huisje in Nivilieg ondernamen we elke dag tripjes naar verschillende bezienswaardigheden in de omgeving. In de middag zaten we in het huis. Onze dochter deed vaak nog een slaapje, en onze zoon werd ook nog snel moe. We speelden een spelletje, speelden met bal of frisbee in de tuin of keken wat TV.

In de tuin met de frisbee

Na een week was het weer tijd om terug te keren. Een korte vakantie misschien, maar onze kinderen raken nog erg van de kook wanneer ze uit hun vertrouwde omgeving zijn. Daarnaast heb ik ook niet veel vakantiedagen over, omdat ik net aan een nieuwe baan begonnen ben. In Malden zullen we nog een week in en om ons huis vakantie vieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten