Translate

maandag 18 mei 2015

Hemelvaart = Spellendag

Het was weer tijd voor een spellendag! Zoals altijd op de vrijdag na Hemelvaart, organiseren +Sander en ik een spellendag. In de morgen sturen we de kids naar de opvang, we maken in hysterisch tempo het huis schoon en ontvangen dan vanaf de middag mensen om spellen mee te spelen. Sander was in de morgen nog weg naar een afspraak met vriend +J, maar die waren op tijd weer terug. Ik had ondertussen tijd om de soep voor de avond te maken, scones met rozijnen en cranberries te bakken en wat kruidenboter (met kruiden uit eigen tuin!) maken. Toen kwamen de kids ook thuis uit de opvang en kon er meteen gespeeld worden.

Onze zoon speelt Isis en Osris.

We begonnen met het Boodschappenspel met onze dochter, terwijl Sander, onze zoon en J. een rondje Isis en Osiris speelden. Even later kwamen vrienden +R en +S ook binnen met kinderen M. en E. ook binnen. Onze zoon had zijn vriend M. al een tijd niet gezien, dus die twee stormden meteen naar buiten, en hebben we de hele middag nauwelijks meer gezien. Even later belden ook +M en +M met kinderen M. en F. aan. We hadden geen tijd om spellen te spelen, want even later kwamen +N en A. met kind K. ook nog binnen. Toen hadden we wel een hele volle bak, maar de kindjes speelden lief met elkaar.
De grote mensen gingen toen voor een rondje 30 Seconds. Het is een leuk spel om met meerdere mensen te spelen en je merkt snel van elkaar welke onderdelen van de pop-cultuur je wel of niet hebt meegekregen (Sommige mensen konden niet op de naam van de schrijver van de duivelsverzen komen). Maar wij hebben een editie uit 2002 en we konden wel merken dat sommige dingen erg gedateerd werden, Sita bleek weinig eeuwigheidswaarde te hebben. Ondertussen werd vriend N. geprest door onze oudste dochter en E. om eindeloos Isis en Osiris te spelen en hij kon niet ontsnappen.

Probeer maar eens nee te zeggen.

Vrienden +R en +D kwamen op het einde van de middag ook nog binnen. Met zo een grote groep was een spelletje Vroeger of Later ook weer een populaire oude bekende. De invoering van de Kinderbijslag was later dan sommige mensen dachten en de oprichting van de EGKS eerder dan sommige mensen dachten.
Het weer was gelukkig fantastisch, dus de kinderen speelden lekker buiten in de tuin. Uiteindelijk kwamen de buurkindjes ook nog even langs en speelden leuk mee. Zo hadden we in de middag toch weer zeker 8 kinderen die heen en weer renden.

Vroeger of Later is altijd een publiekstrekker

Sander haalde rond half zes onze jongste dochter uit het Kinderdagverblijf, ik zette het eten op tafel, +M kwam nog net op tijd binnen om mee te doen met het avondeten en iedereen kon zijn buikjes rond eten aan lekkere erwtensoep met Lavas, Taboulehsalade met granaatappelpitjes, mini-pizza's, grote pizza, pannekoeken en nog veel meer lekkers. De buurkinderen hadden door aan welke kant hun pannekoek besmeerd was en besloten om bij ons te blijven eten. En toen at de buurman ook maar met ons mee.
Na het eten vertrokken de mensen met de kleine kinderen, en werd het huis een stuk rustiger. Onze oudste kinderen lieten zich nog door het bezoek voorlezen en ging toen braaf slapen. En zo hadden de die-hard spellenspelers nog tijd over voor een rondje Lords of Waterdeep en


Tegen elven werd iedereen een beetje moe en vertrok. Het was weer een succesvolle middag, waarin we lekker wat mensen gesproken hebben en leuke spellen gespeeld hebben.

Kerst 2007
Kerst 2009
Hemelvaart 2011
Kerst 2011
Hemelvaart 2012
Kerst 2012
Hemelvaart 2013
Kerst 2013
Hemelvaart 2014
Kerst 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten