Translate

donderdag 14 mei 2015

Vakantie op Texel III - All along the Watchtower

We zijn over het strand langs de noordpunt van Texel gelopen. 

Op de derde dag van onze vakantie op Texel, zijn +Sander en ik zo mogelijk nog verder gewandeld dan de dag ervoor, wel 13 kilometer! We hadden nog stramme beentjes van de wandeling over de Slufter, maar het weer was zo lekker mooi en warm, dat we maar doorbleven gaan. 

Sander wilde graag de strandrolstoel huren, maar dat ging niet door.

We liepen van ons huisje door het parkje en dan door de duinen naar het strand en kwamen zo uit bij strandpaviljoen Paal 28, bij jawel, strandpaal 28. Dit was een vrij groot paviljoen met een winkeltje en er werd ook een Strandrolstoel verhuurd. Fijn natuurlijk voor mensen met een handicap die ook eens het strand op willen.

Je moet wel in etappes wandelen natuurlijk.

Van daaruit liepen we naar de Vuurtoren van Texel. Daar liepen we nog een rondje omheen om langs alle kanten uit te kunnen kijken. We konden de toren ook nog bezichtigen, maar dat hebben we niet gedaan.
De vuurtoren.

Vanaf de vuurtoren liepen we door de duinen en over het strand verder naar paal 33, en daar, bij strandpaviljoen Kaap Noord, zijn we toen even gestopt voor een kop koffie en een hapje. Dat hadden we hard nodig, inmiddels waren we al lange tijd onderweg en begonnen we aardig moe te worden.

Een kopje koffie en een patatje maken alles goed.

Van daaruit liepen we over het strand en over de Volharding door naar de Cocksdorp. We liepen dwars door de Cocksdorp en het was raar om weer met schoenen aan over een verharde stoep te lopen, na de lange wandeling over het zandstrand.

Het Krimbos, we zijn alweer bijna thuis.

En via het Krimbos kwamen we weer uit bij het bungalowparkje en ons huisje. En toen hadden we er een wandeling van 13 kilometer en 4 uur opzitten en waren we best moe. Ook bleek de zon al behoorlijk sterk te zijn, Sander was een beetje verbrand en ik had ook een lekker bruin kleurtje gekregen.

Sander neemt langzaam de kleur aan van zijn trui. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten