Translate

maandag 28 maart 2016

Lima-bonen met Chorizo

Limabonen

Deze week twee keer prijs op het peulvruchten-front. +Sander maakte een heerlijke chili con carne met bruine bonen. Meestal ben ik niet zo een fan van bruine bonen, een beetje week en smakeloos. Maar ook hier zeg ik weer, neem de tijd om te kiezen voor gedroogde bonen en laat die wellen! Veel meer bite en smaak. Hoewel bruine bonen nog steeds geen smaakbommetjes zijn.

Maar goed, toen ik met Stille Zaterdag wat vrienden over de vloer had, moesten die natuurlijk ook eten. En voor heb heb ik Lima- Bonen met Chorizo worst gemaakt. Erg lekker! Hoewel de lima bonen misschien nog iets langer hadden mogen koken (Bonen altijd goed hard en lang koken! Ze zijn vaak mild-giftig), maakte de chorizo het helemaal af.

Lima-bonen komen uit Zuid-Amerika, Peru om precies te zijn. Vandaar ook de naam. Daar zijn ze al lang onderdeel van het menu. Met de ontdekking van Amerika, de ontdekking voor Dhr. C. Columbus, werden deze bonen (samen met veel andere vormen van voedsel) ook populair in  andere delen van de wereld. Chorizo is een pikante, Spaanse paprika-worst. De paprika kon natuurlijk ook pas toegevoegd worden nadat Dhr. C. Columbus zijn ontdekkingen had gedaan.

En het recept voor dit gerecht komt uit het boek Seasons Kookboek, een afgrijselijke combi van Nederlands en Engels in de titel, maar gelukkig zijn de recepten eruit prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten