Translate

dinsdag 17 mei 2016

Pendragon XXXV - Belegering van Levcomagus

Alweer een Pendragon aflevering! Dit keer worden er flink wat huwelijken gesloten en zien we dat door het gebrek aan sterk leiderschap er nieuwe allianties worden gesloten! Koning Nanteleod van Escavalon trekt steeds meer leenheren van Logres naar zich toe.

Pendragon Pagina
Geschiedenis van Logres
Brikus van Botley
Caulas van Devon
Dafi de Grote
Ebel van Burcombe
Ignaeus van Broughton


Eind april 505, Caerwent, Escavalon

Earl Robert van Salisbury arriveert met zijn moeder, vrouwe Ellen en zijn familie en aanhang in Caerwent, aan het hof van Koning Nanteleod. Earl Robert zal trouw zweren aan Nanteleod als zijn nieuwe leenheer en in ruil daarvoor huwen met Sinead, een dochter van Nanteleod.

Robert,
Earl van Salisbury

1 Mei 505, Caerwent

In de oude Basilica van Cearwent zweert Earl Robert trouw aan Koning Nanteleod. Hij doet dit in het zicht van alle belangrijke hoogwaardigheidsbekleders van Koning Nanteleod (zoals Sir Caulas, Earl van Devon) en van Earl Robert (zoals Sir Ignaeus). 
Daarna vindt het huwelijk plaats tussen Earl Robert en Prinses Sinead, dochter van Nanteleod. Nanteleod is zelf Christelijk, maar hij weet dat veel van zijn onderdanen, waaronder zijn vrouw, Morgaine, nog zeer heidens zijn. Daarom vindt dit huwelijk plaats in een kerk, maar op een belangrijke, heidense feestdag. 
De kerkklokken luiden om dit heugelijke feit te vieren en Sir Brikus voelt zich een beetje misselijk worden. Maar hij houdt zich goed. 

Sir Brikus heeft als half-faerie moeite met dingen die expliciet christelijk zijn, zoals klokgelui. Daarnaast is het nu zomer en dat beïnvloedt zijn lustful (+3 Lustful in de zomermaanden). 

De restanten van de Basilica van Caerwent.

Dan is het tijd voor feest. In het kasteel van Nanteleod wordt er gegeten en gedronken ter ere van het bruidpaar. Sir Ebel laat zich gaan met de wijn (temperate fail), wordt dronken en zingt het egeltjes-lied, vals. (singing fail). Sir Dafy ziet de bui al hangen. Hij weet dat Sir Ebel en hij in zeer slechte reuk staan bij Earl Robert en een schunnig lied tijdens de bruiloft gaat dat niet beter maken. Dus hij leidt een dronken Sir Ebel weg, met beloften van meer drank.
Buiten kalmeert Sir Ebel niet en probeert weer terug naar binnen te gaan. Sir Ignaeus, die alles altijd graag in goede banen wil leiden, steekt zijn aangetrouwde neef Dafy een handje toe bij het in bedwang houden van Ebel. Hij probeert Ebel zelfs in de slotgracht te duwen. Sir Ebel is dan misschien wel dronken, maar niet geheel incapabel en hij weerstaat Sir Ignaeus. 

Ondertussen laat Sir Brikus zich ook gaan en hij flirt schaamteloos met Clara, een hofdame van Vrouwe Morgaine, met zeer grote vlechten. Clara laat zich deze aandacht welgevallen en de avond eindigt in een naburige hooimijt (Lustful critical), zoals het ook hoort voor goede heidenen op deze bijzondere avond. Maar Vrouwe Morgaine ziet dit allemaal. En hoewel zij als heiden ook weet dat mensen toe moeten geven aan hun door de goden gegeven impulsen, voelt zij toch een kleine steek in haar hart (fail Love Brikus). 

2 mei 505, Caerwent

Koning Port van Wessex is opgetrokken! Momenteel belegert hij Levcomagus. Hoewel Levcomagus formeel in Silchester ligt, wil Earl Roderick toch snel naar huis. Zijn moeder woont in Levcomagus en hij wil niet dat haar bezittingen vernield worden. Daarnaast heeft de Ulfius, Earl van Silchester hem enorm gesteund tijdens de Rebellie van Salisbury en Earl Robert zou nu een kwade buur zijn, wanneer hij Levcomagus nu niet te hulp zou schieten.

Port,
Koning van Wessex

Earl Robert en zijn ridders rijden snel naar Levcomagus met steun van zijn nieuwe leenheer. Zijn vrouw en de andere vrouwen in het gezelschap blijven veilig achter in Caerwent.

De Slag bij Levcomagus

Koning Port is verrast door de snelle komst van Earl Robert en zijn ridders. De slag die volgt is een korte. De ridders van Earl Robert zijn succesvol en jagen de Saksen op de vlucht. De ridders weten zelfs Koning Port zelf gevangen te nemen!
Na afloop van de Slag bij Levcomagus zendt Sir Caulas een boodschap naar Koning Nanteleod over de overwinning op de Saksen van Wessex. En Sir Ebel neemt de banier van Koning Port mee naar huis, om daar naast de banieren van Koning Octa en Koning Eosa te hangen, die ooit door Sir Eliot veroverd waren.

Winterphase 505/ 506

Sir Brikus trouwt met Clara van Escavalon, met de grote vlechten. Hij vraagt hiervoor Morgaine om toestemming in een privéonderhoud. Morgaine's hart breekt opnieuw, maar zij kan niets anders doen dan toestemming geven. Zij geeft zelfs nog het leen van St. Brides Netherwent mee aan Clara als een bruidschat. Wel eist zij dat Clara en Brikus regelmatig op bezoek komen in Caerwent, aangezien zij hen niet kan missen. (Love Clara 6, Amor Morgaine 13 voor Brikus)
Brikus arrangeert ook een huwelijk voor zijn achternicht Anna van Steeple Langford, zij is inmiddels ook 15 jaar. Zo haalt hij nog een knappe jongeman uit Escavalon naar Salisbury. Dan heeft Clara tenminste een bekend gezicht om zich heen. 
Verder krijgt Brikus het nieuws dat zijn moeder Taxus gestorven is. Het bericht is een beetje onduidelijk. Het is moeilijk voor elfen om te sterven. Maar zijn moeder is toch niet meer. 
Dat is nog niet het einde van de tragische gebeurtenissen. Ook Antonia van Brougton sterft, zij was op zeer jonge leeftijd gehuwd met Bradwen van Steeple Langford (tot grote woede van haar oom Sir Ignaeus) en schonk hem twee zonen.  

Sir Ignaeus en Balinette krijgen een zoon, die zij Marcus noemen. Ook geven zij een feest die winter. Maar ondanks dat Ignaeus jarenlang regent voor Salisbury is geweest, wil het feest niet van de grond komen. Hij krijgt de naam een slecht gastheer te zijn. 

Sir Caulas krijgt ook weer een zoon bij zijn vrouw Cygna, zij noemen hem Arnold. 

Sir Dafy bemerkt dat zijn tante Bene wel erg veel geluk lijkt te hebben. Waarschijnlijk is zij gezegend door de goden. 

Sir Ebel en Millie krijgen weer een dochter, Maeve genaamd. Ook komt er een roofridder langs die beweert dat Vrouwe Alis haar man Guy bedroog en dat haar dochter Esclarmonde geen erfgenaam van Guy is. Sir Ebel heeft geen idee wat de rare ridder denkt te kunnen bereiken met dit verhaal en zonder plichtplegingen laat hij deze ridder tijdens een duel zijn ongelijk inzien. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten