Translate

zondag 1 januari 2017

Spellendag winter 2016

De kerstdagen zijn weer geweest, en dat betekent dat het weer tijd is voor de spellendag! Voor de negende keer op een rij spelen we +Sander en ik op een dag tussen Kerst en Oud & Nieuw spellen met onze vrienden. Een happening waar we een hoop tijd en moeite in steken. Er moeten kerstcakes gemaakt worden, er moet soep gekookt worden en er moet ook het huis opgeruimd worden. En dat is misschien nog wel het zwaarst van alles.
Dit keer hebben we de kinderen niet in de morgen naar BSO of kinderdagverblijf gestuurd, maar waren ze er de hele dag bij. Zij vonden het wel leuk, maar dat maakte onze dag wat zwaarder.

Desondanks was het huis in de morgen aan kant en waren we klaar om gasten te ontvangen. En stipt om 14:00 ging de bel stond daar Y, al snel gevolgd door +S (zonder zijn +J of de kids helaas). Met hen kregen we al snel een potje Junk Art van de grond, waarbij je je kunstwerkjes van allerlei vreemde vormpjes moet bouwen. Een wat hysterisch spel, maar erg leuk.

Junk Art

Daarna kwamen +R en +S met M en E binnen. Sander nam de kids al snel mee naar een rondje Flick 'em Up en ik speelde de klassieker Vroeger of Later met de grote mensen. na een hoop discussie over de precieze rol van Floris V, de vlucht van Wilhelmina naar Groot BrittanniĆ« en de invoering van het praktijkexamen voor de auto rondden we het spel toch maar af.
S. had nog Black Stories meegenomen, waar we moesten raden wat de ware toedracht was van verschillende moorddadige raadsels. Leuk, maar soms een beetje vergezocht. De allerkleinsten vermaakten zich ook nog met Nijntje is Verstopt, een grote hit onder 4- groep. 

Waar kan Nijntje toch zijn?

Sneller dan gedacht was het alweer tijd voor een hapje eten. We konden genieten van de laatste pompoensoep uit eigen tuin. Maar vrienden hadden ook heerlijke pastasalade meegenomen en lekkere kaas, en zelf-gevulde dadels.

Serenissima, voor de hard-core gamers onder ons. 

Na het eten kreeg ik met vrienden +J+R en S. nog een rondje Serenissima van de grond. We hebben dat spel al jaren en het komt vaak terug op tafel gelukkig. Dit keer was de strijd fel. Hoofdsteden vielen in handen van de tegenstander, er werd bloedig wraak gezworen handelsschepen gingen de dieperik in. Even na 11en was het allemaal voorbij en strompelde ik naar mijn bedje. Even een paar dagen rust tot aan Oud & Nieuw.

Kerst 2007
Kerst 2009
Hemelvaart 2011
Kerst 2011
Hemelvaart 2012
Kerst 2012
Hemelvaart 2013
Kerst 2013
Hemelvaart 2014
Kerst 2014
Hemelvaart 2015
Kerst 2015
Hemelvaart 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten