Translate

woensdag 26 april 2023

Salade van Gierst met bietjes

Ik heb al een tijdje niets meer geschreven over de recepten met gierst. Er wordt nog steeds wel genoeg gierst gegeten bij ons thuis (de pap en de struifjes zijn een hit). Maar nu is het tijd voor iets nieuws. 



Gierst is ook prima als basis voor een stevige salade. Dus dit keer ging ik voor een salade met bietjes, ook een groente die te weinig gegeten wordt. 

Benodigdheden

  • Gierst, 50 gram per persoon
  • 1 bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • rode bieten
  • fetakaas
  • walnoten
  • gemengde salade, als dat je lekker lijkt. 
  • olie
  • azijn

Bereiding

  • Kook de gierst gaar in water met een bouillonblokje. Giet, wanneer de gierst gaar is (15 tot 20 minuten koken), eventueel overtollig water af.  
  •  Fruit de ui en de knoflook in wat olie, en voeg bij de gierst. 
  • Hak de bieten klein en kook (of stoom!) tot ze gaar zijn. 
  • Hak de feta-kaas en walnoten in kleine stukjes. 
  • Maak een dressing van de olie en de azijn. 
  • Zelf serveer ik de ingrediënten van een salade graag apart, dan kunnen mensen zelf kijken hoeveel ze van alles willen. Maar je kan alles ook door elkaar mengen. Net wat je lekker vindt. 
Dit levert dan een heerlijke frisse salade op, die lekker vult. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten