Translate

woensdag 8 mei 2013

Weekeindje weg naar Brugge I

Samen op de rondvaart
Afgelopen weekeinde was het weer zover, +Sander en ik hadden ons jaarlijks weekeindje weg zonder de kinderen. Onze zoon is tegenwoordig leerplichtig, dus we kunnen niet meer zomaar een weekeinde pikken om er even tussenuit te gaan. Maar ons menneke had twee weken meivakantie en toen hebben we het weekeinde midden in de meivakantie gekozen om te vertrekken. Mijn ouders hebben aangeboden om op de kids te passen, dus die konden we ook in vertrouwde handen achterlaten.

Ons oog was dit jaar gevallen op Brugge. we zijn al wel vaker in België op vakantie geweest, maar daarbij hebben we nooit Brugge aangedaan. Brussel, Antwerpen en Gent hebben we wel eerder bezocht en die bevielen uitstekend, vandaar dat we Brugge ook nog eens wilden zien. Bovendien ligt het redelijk dicht bij de kust, dus konden we ook nog een dagje naar het strand gaan, wanneer we daar zin in zouden hebben.

Op vrijdag arriveerden we in Brugge en dat was nog een hele onderneming. In de morgen vertrokken we uit Malden en gingen we eerst naar Baarn om de kinderen achter te laten. Daarna door naar het zuiden, waarbij we in Belgë met verschillende files te maken kregen, vanwege (broodnodige) wegwerkzaamheden. Ook in Brugge was het niet makkelijk om bij het hotel te komen, de straatjes waren smal en de auto's erg groot. Dus we stonden veel stil.
Uiteindelijk kwamen we dan toch aan bij ons hotel, het Ibis Hotel aan de Kathelijnestraat. We hadden een zeer eenvoudige kamer, maar schoon, zachte bedden en goedkoop. Bovendien in het oude stadscentrum en op loopafstand van alle mogelijke bezienswaardigheden en naast een betaalbare parkeergarage. Dus ideaal voor ons.

Die avond hebben we alleen een wandeling gemaakt door Brugge op zoek naar een restaurant om wat te eten. Dat was nog niet makkelijk, aangezien Brugge veel toeristischer is dan ik had verwacht en er werkelijk overal restaurantjes waren. Hoe kun je dan een keuze maken? Uiteindelijk hebben we gekozen voor een restaurant aan de Predikherenrei, waarbij we konden uitkijken over het kanaal met een lekkere Brugse Zot in de hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten