Translate

woensdag 1 mei 2013

Pendragon IIIb

Drie weken geleden kwam een deel van de Pendragon-groep weer bij elkaar om te rollenspelen. Omdat er toen vrij veel mensen afwezig waren, heb ik gisteren een extra sessie ingelast, zodat een aantal mensen hun eerste winterphase konden inhalen. De gebeurtenissen uit deze sessie vinden gelijktijdig plaats met de vorige.

Geschiedenis tot nu toe
Bledri van Winterbourne Gunnet
Bradwen de Moedige (Niet aanwezig)
Eliot van Burcombe (Niet aanwezig)
Gilmere van Tisbury (Niet aanwezig)
Grigor de Geweldenaar
Marcus Livius van Broughton (Niet aanwezig)

24 december 485 Anno Domini, Sarum.

Het is de avond voor kerstmis en Sir Roderick heeft al zijn vazallen, familie-leden, vrienden en kennissen uitgenodigd om met hem en zijn familie kerstmis te vieren in zijn kasteel te Sarum. Sir Bledri en Sir Grigor zijn uiteraard van de partij met hun moeder (Sir Bledri) en ongetrouwde zussen (allebei). Sir Grigor heeft maar één jongere zuster, Gwenda, ze is 16 en beeldschoon. Sir Grigor wil haar laten trouwen en hoopt dat hij een partner voor haar kan vinden waar ze gelukkig mee kan worden. Maar ook hoopt hij invloed te kunnen krijgen door zijn zuster aan een vooraanstaand man uit te kunnen huwelijken.

Sir Grigor
De Geweldenaar

Enkele belangrijke aanwezigen zijn: Sir Roderick, zijn echtgenote Lady Ellen, hun achtjarige dochter Lady Jenna en hun zoontje van één, Sir Robert. Verder zijn ook een aantal belangrijke ridders uit Salisbury aanwezig, zoals Sir Elad van Vagon, Sir Amig van Tilshead, onder wie de jonge ridders het afgelopen jaar hebben gevochten bij Mearcred Creek en Sir Jaradans, een jonge ridder die fantastisch is met zijn zwaard. Er zijn ook verschillende vrouwen aanwezig zoals Gwiona, tweede hofdame van Lady Ellen. Er is ook Lady Adwen de enige dochter van de overleden Sir Bles (waarmee zij een flink erfdeel heeft). Er is Lady Elaine, zij is rijk, maar was betrokken bij een crime passionel waar behalve haar echtgenoot ook een laag-geboren man bij betrokken was, dus haar aanzien is flink gedaald. En tot slot de wat oudere Lady Indeg die erg rijk is en op zoek is naar een leuke jonge ridder om haar eenzame winternachten op te vrolijken.

Sir Bledri wil graag trouwen en laat zijn oog vallen op Lady Adwen, door haar te huwen zal hij meteen een aantal landgoederen met vazallen krijgen. Hij flirt met haar maar maakt maar weinig indruk met zijn botte opmerkingen over haar brede heupen en grote borsten (flirt fail). Sir Grigor brengt een toast uit op het afgelopen, succesvolle jaar en krijgt daarmee wat aandacht voor zichzelf (Orate succes). Even later probeert hij te flirten met Sir Jaradan, aangezien hij zo goed lijkt met zijn zwaard. Maar Sir Jaradan is te jong en onervaren om te begrijpen waar Sir Grigor heen wil (flirt fail). Om de aandacht af te leiden, flirt Sir Grigor ook wat met Lady Adwen. Met een slimme opmerking over haar schoonheid, de winter en sneeuwklokjes, weet hij haar aandacht te trekken (flirt succes). 
Vrouwe Adwen

Later die avond wordt er goed gegeten en gedronken. Maar hoewel Sir Bledri bekend staat als iemand die zich altijd vol laat lopen met drank (Indulgent 16) heeft hij in het verleden zijn les geleerd. Het is niet gepast om over te geven over de schoenen van al je meerderen tegelijkertijd. Dus hij laat het bier aan zich voorbij gaan vanavond (indulgent fail en temperate succes, ik gaf hem ook meteen maar een check op zijn temperate). 
Nog wat later wordt er gedanst. Sir Bledri en Sir Grigor doen hun best, maar ze bakken er nog niet veel van (Dance fail).

25 december 485 A. D.


Vandaag is het Kerstmis en Sir Grigor woont met zijn zusje de kerst-mis bij in de Cathedraal van Sarum. Tijdens de mis valt het hem op dat het huwelijk tussen Sir Roderick en Lady Ellen wel erg kil en verstandelijk lijkt. Er lijkt geen enkele affectie te zijn tussen hen, terwijl zij dit jaar nog Sir Roderick een zoon heeft geschonken.
Daarna is het tijd voor het uitdelen van giften. Van Sir Roderick krijgen de ridders ieder 1 Libram.

Tijdens de kerst-lunch proberen zowel Sir Bledri als Sir Grigor verder te flirten met Lady Adwen, maar zij maken beiden de meest vreselijke opmerkingen naar haar. Uit frustratie flirt Sir Grigor verder met Sir Jaradan. Die begrijpt nu eindelijk waar Sir Grigor heen wil, hij is geïntimideerd maar ook gefascineerd door de mogelijkheden.

Winter Phase 485/ 486

In de Winterfase zijn de ridders thuis en verwerken zij hun ervaringen van het afgelopen jaar. In deze fase van het spel worden de karakters aangepast, worden kinderen geboren en wordt bekeken hoe de ridder, zijn familie en zijn landerijen de winter hebben doorstaan.
Sir Bledri is te trots om zijn moeder te laten zorgen voor zijn landerijen en probeert hetzelf te doen. Sir Grigor is niet bang om dit soort dingen over te laten aan zijn moeder. Het weer is mild (Bad weather fail), maar een boerderij goed beheren is toch lastig (Stewardship fail). Maar beiden weten toch een respectabele oogst binnen te halen.
Verder komt Sir Bledri een gerucht ter ore, dat zijn jongere zuster Carsenefide, die getrouwd is met Sir Dewi van Pitton, een overspelige vrouw is. het is natuurlijk moeilijk te zeggen wat hiervan waar is, maar de gevolgen voor Carsenefide kunnen groot zijn. En daarmee kunnen de kansen van Balinette om een goed huwelijk te sluiten ook verkeken zijn.

Maart 486 A. D.

De ridders begeven zich naar Sarum om daar hun dienst voor Sir Roderick te verrichten. In de straten van Sarum horen Sir Bledri en Sir Grigor over Praetor Syagrius uit het Gallische Soissons, die om hulp vraagt van Koning Uther in de strijd tegen de Franken. En Sir Madoc, de bastaardzoon van Koning Uther wil dit jaar wraak nemen op de Saksen bij Colchester. Maar helaas, Sir Roderick houdt zijn jonge ridders bij zich dit jaar. Zij moeten de rondes maken door Salisbury en rapporteren over alles wat zij maar aantreffen.

Sir Bledri en Sir Grigor rijden hun patrouilles in het oosten van Salisbury, ten zuiden van het Chute woud en ten westen van Harewood.


De ritten zijn saai en voorspelbaar, maar een goede oefening voor de paarden en de schildknapen. Maar dan horen de ridders gegil en geschreeuw over een heuvel komen. Ze geven hun paarden de sporen en zij zien dat in de buurt van het dorpje Newton Tony een boerderij wordt aangevallen door bandieten! Snel grijpen zij hun speren en geven hun paarden de sporen. Zonder problemen worden twee van de bandieten neergestoken. Een lafaard valt flauw en bevuilt zichzelf. Twee anderen probleren het Chute Woud in te rennen. Maar Sir Grigor weet die nog te doden. 
Sir Bledri realiseert zich dat deze mannen afkomstig zijn uit Silchester. Die lui zijn niet te vertrouwen. En dan bevindt de stad Levcomagus zich wel erg dichtbij. De Steward van Levcomagus heeft een hekel aan Sir Roderick en alle mensen uit Salisbury. De ridders weten niet goed waarom, maar wel dat dit grote gevolgen kan hebben. Zij besluiten om de flauwgevallen bandiet naar Sir Roderick te brengen in Sarum. Zij willen hem ook ondervragen en geven hem een flink pak slaag (Grappig wel, Sir Grigor is merciful (16), maar faalde zijn merciful rol, Sir Bledri is redelijk wreed (cruel 10), maar faalde zijn cruel rol, dus de rollen van good cop, bad cop werden omgedraaid). 
De bandiet biecht op (door gescheurde lippen) dat hij handelt in opdracht van Sir Arnold, Steward van Levcomagus. Dit is groot nieuws natuurlijk. Sir Roderick schrikt ook van dit nieuws, Sir Arnold wil grote risico's nemen, want zijn leenheer, Hertog Ulfius van Silchester is een vazal van Koning Uther, net als Sir Roderick.
Sir Roderick geeft de ridders te opdracht terug te keren naar het grensgebied met Silchester en te blijven patrouilleren. Dit moet in de gaten gehouden worden!

Tijdens de volgende patrouille komen Sir Bledri en Sir Grigor weer een boerderij tegen, dit keer in de buurt van Over Wallop, die geplunderd wordt. Dit keer is er ook een jonge ridder aanwezig, die leiding geeft aan de bandieten. Dat suggereert toch veel meer coördinatie dan eerst gedacht werd!
Sir Grigor geeft zijn paard meteen de sporen, geïnspireerd door zijn loyaliteit naar zijn heer. Maar de jonge ridder verdedigt zichzelf ook goed. Er worden verschillende klappen uitgewisseld, maar dan sterft de jonge, onbekende ridder alsnog. 
Sir Bledri is ernstig uit zijn hum door dit solistische optreden van Sir Grigor, hij wilde zelf de jonge ridder aanvallen en verslaan. Nu moet hij zich tevreden stellen met het doden van bandieten! En dat is nog niet makkelijk, één bandiet weet met zijn dolk door de wapenuitrusting van Sir Bledri heen te komen! En nog flink wat schade aan te richten met het roestige lemmet (dagger crit, dubbele schade)!
Na afloop van het gevecht gaat Sir Bledri verhaal halen bij Sir Grigor. Na het uitwisselen van wat klappen, daagt Sir Bledri Sir Grigor uit tot een duel, om genoegdoening te krijgen voor het feit dat Sir Grigor 'zijn ridder' heeft gedood. 
De jonge ridders nemen het lichaam en het schild mee van de jonge, gedode ridder. Sir Roderick herkent de dode jongeman als Sir Arousse, jongere broer van Sir Arnold van Levcomagus! Dit is een groot probleem. Sir Arnold zal woedend zijn en het is de vraag of Sir Ulfius weet waar zijn vazal mee bezig is!

Mei 486 A. D. 

Het duurde even voor Sir Bledri hersteld was van de schade van de dolk van de smerige bandiet. Maar wanneer hij eenmaal genezen is, zoekt hij Sir Grigor weer op. Dan vindt het duel plaats tussen Sir Bledri en Sir Grigor. Sir Bledri wil dat ze vechten met zwaarden tot een van hen gewond is. Beiden laten zich inspireren door hun gevoel voor eer (Passion Honor). Met slechts een klap weet Sir Grigor Sir Bledri flink te verwonden. Daarmee wordt aangetoond dat in de ogen van God en samenleving Sir Grigor correct heeft gehandeld bij het aanvallen van de jonge ridder, zonder dat te overleggen met Sir Bledri. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten