Translate

maandag 11 september 2017

En vacances en Pas de Calais - Wimereux

De grote kinderen in de zee

Toen we in Baincthun verbleven, zaten we een minuut of 15 van het strand van Wimereux. Dus daar zijn we bij mooi weer ook verschillende keren heen gegaan. We parkeerden in Wimereux en wandelden dan naar het strand. Er was nog een flinke boulevard erbij, waar we ook langs konden wandelen.

Midden op het strand bij eb. 

Wimereux is een redelijk toeristische badplaats. Dus er waren veel hotels aan de kust, een brede boulevard en veel strandhuisjes waar mensen hun tijd doorbrachten. Het strand was ook prachtig. Mooier dan in Saint Aubin sur Mer, waar veel algen groeiden. Hier was het alleen maar grijs wit zand met prachtig blauwe zee.

Nog een heel eind naar de zee. 

Bij laagtij was het strand enorm. En wat het een fixe wandeling van de boulevard naar de zee. Beide bovenstaande fotos zijn genomen op verder prachtige, zonnige dagen. We moesten de mensen met een kaarsje zoeken.


De vloed komt op, en vandaf de Boulevard kijken de meisjes toe. 

De vloed kwam net als in Saint Aubin sur Mer snel opzetten en we moesten een beetje uitkijken om niet overvallen te worden door de vloed die door geulen achter ons kwam opzetten. Maar gelukkig waren er veel knappe jonge mensen van de Sauveteurs de la Mer, die alles in de gaten hielden.

En de vloed kwam tot aan de boulevard.

Als de vloed hoog was, konden we een beetje zwemmen, wandelen over de boulevard of een snackje eten. En dat deze we dan ook. En zo brachten we ook in Wimereux een paar leuke dagen door. Heerlijk om lekker te ontspannen aan het water.

Op de boulevard van Wimereux

Hierboven zit ik met mijn jongste dochter op de boulevard. Links is het Kanaal. Rechts de rivier de Wimereux. Waar de zee helemaal instroomt, bij hoogwater. Bijzonder om te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten