Translate

vrijdag 8 september 2017

En vacances en Pas de Calais - Nausicaa

Zitten op een rob. 
Tijdens onze vakantie in Baincthun zijn we met de kinderen ook nog naar +Nausicaa Centre National de la Mer geweest, een museum over het zeeleven. Grote trekpleister zijn de vele aquaria waarbij je ook nog onder water kan lopen.

Nemo-visjes!

We kennen het fenomeen van onder een aquarium doorlopen al uit Burgers' Zoo, waar we in het verleden al verschillende keren geweest zijn. Hier was het wat kleinschaliger dan bij +Burgers' Zoo, maar nog steeds erg indrukwekkend. De kinderen keken naar allerlei soorten visjes in verschillende soorten zee-habitats.

Haaien

Zo waren er grote haaien en andere vissen van de diepzee. Maar er was ook veel aandacht voor andere habitats, zoals koraalriffen en ondiepe, warme zeeën, waar zich hele bonte visjes bevonden.


Een knalpaarse vis. 

En ook de imposante zeemonsters van vroeger waren ze zien. Hier leg ik de meiden uit over de Megalodon, een Haai uit de oertijd.

De tanden zijn echt heel erg groot. 

En het museum was ook zeer educatief. Er was veel te zien en te lezen over de stijging van de zeespiegel en hoe landen daar nu al problemen mee ervaren. Niet alleen in Nederland natuurlijk. Er was ook veel te zien over de verschillende eilanden groepen die niet veel boven de zeespiegel uitstijgen en die binnenkort geheel zullen verdwijnen. In het museum was veel te zien over de actie die hiertegen wordt ondernomen.

Al met al een leuke en educatieve dag uit. De kinderen en wij hebben veel geleerd over de variatie aan leven onder water en het belang van gezonde zeeën voor de mensheid. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten