Translate

dinsdag 12 september 2017

Rillingen van Kevin Bacon

Eerder zei ik het ook al+Netflix France heeft heel andere (en betere?) films in het aanbod dan +Netflix België/Belgique, Nederland en Luxemburg. Laten we hopen dat dat snel verandert! Tijdens onze vakantie keken we dan ook Tremors, een monster-horrorfilm van Ron Underwood met Kevin Bacon (Wild Things) en Fred Ward uit 1990. Kevin Bacon heeft natuurlijk al een respectable carrière achter de rug, zozeer zelfs dat hij gezien kan worden als het kloppend hart van Hollywood.


Spoilers ahoi

In deze film gaat het om een klein dorpje in Nevada waar Valentain (Bacon) en Earl Basset (Ward) klusjesmannen zijn. Het dorpje is heel klein en zeer geïsoleerd. Wanneer zij het dorp willen verlaten, omdat zij in het naburige Bixby moeten zijn, zien zij een buurman in een electriciteitsmast zitten. Hij blijkt dood te zijn, gestorven van uitputting. Dit bevreemdt en beangstigd iedereen, waarom klom hij niet naar beneden?
Al gauw sterven er meer mensen, op gruwelijke wijze (het is een b-film, mensen). Ook kunnen de bewoners van het dorpje, nu niet meer weg. De enige weg en telefoonkabels zijn ook vernield. Maar door wat of wie? En waarom?
Uiteindelijk wordt duidelijk dat het een soort monsterlijke, vleesetende wormen zijn, die reageren op de schokken van mensen (en dieren) die op het aardoppervlak wonen. De dappere bewoners van het dorpje weten een voor een de monsters uit te schakelen, maar het kost ze veel moeite. En er zijn spannende momenten als de monsters leren van hun ervaringen. 

Al met al een vermakelijke film om een verloren avondje op een vakantie mee door te brengen. Maar ik hoef hem niet nog eens te zien. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten