Translate

woensdag 6 september 2017

Machete Kills

Tijdens onze vakantie in Normandië hebben +Sander en ik ook de tijd genomen om veel films te kijken, als de kinderen eenmaal op bed lagen (uitgeput van het spelen op het strand). We hadden toegang tot netflix. En gek genoeg zijn er via +Netflix France hele andere films beschikbaar dan via +Netflix België/Belgique, Nederland en Luxemburg! Zo konden we kijken naar bijvoobeeld Firefly, dat wil ik in Nederland ook kunnen kijken!

Hij blijft cool.

Maar goed, we keken ook andere films, zoals Machete Kills (2013). Machete begon ooit als een idee voor een karakter van regisseur Robert Rodriguez voor acteur Danny Trejo, toen ze elkaar leerden kennen op de set van Desperado (1995). Het idee kon lange tijd niet in praktijk gebracht worden. Maar een idee voor de film werd vertoond in een fake trailer bij Grindhouse (2007), een hommage van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino aan B films uit de jaren '60, bestaand uit Planet Terror en Death Proof (ik vond Planet Terror de betere). In 2010 zag Machete dan eindelijk het levenslicht en daarna volgde dan deze film, Machete Kills.

Het verhaal is een aaneenschakeling van geweld en seks, aaneengeregen door een onwaarschijnlijk plot, in de beste tradities van de B-film. Maar desondanks vermakelijk.

Spoilers ahoi!

De film opent met een hilarisch foute trailer voor nog een andere "Machete" film (het wordt kennelijk een Franchise), Machete Kills in Space. Een trailer vol met foute ideeën over ruimte waarin Machete strijd levert met mooie deernen tegen een wrede tiran. 

Dan opent het verhaal echt. 

Machete is nog steeds samen met zijn vriendin (Alba) uit de eerste film. Maar tijdens een overval op een bende drugshandelaren gaat de deal gruwelijk mis. Het meiske gaat dood en Machete wordt gevangen genomen door een corrupte sherrif die hem op wil hangen. 
Gelukkig heeft de President van de VS daar lucht van gekregen en hij zorgt ervoor dat Machete niet wordt opgehangen. Hij heeft een opdracht voor Machete. Hij moet naar Mexico om daar Marcos Mendez uit te schakelen, een Mexciaanse terrorist die van de VS eist in te grijpen in het gewelddadige drugsconflict in Mexico. Machete accepteert de opdracht, maakt kennis met zijn agent/ contactpersoon in de vorm van een Schoonheidswedstrijd-deelneemster. En dan blijkt dat alles nog niet zo makkelijk is. 
Eerst moet Machete langs een stel prostituees (uiteraard) om een aanknopingspunt naar Marcos te vinden. Dan blijkt Marcos een Atoombom aan zijn hart gekoppeld te hebben, als hij dood gaat, gaat er een Atoombom naar de VS. Machete ontvoert Marcos naar de VS, ontdekt dat Marcos vroeger een agent van de VS was om de drugs-oorlog te beëindigen. Maar hij werd verraden, werd gek en kreeg een dubbele persoonlijkheid. 
De prostituees zijn nog steeds niet blij met Machete en zetten de achtervolging in. Met een hoop gedoe weet Machete weer in de VS aan te komen, om de maker van de atoombom van Marcos op te sporen. Dit blijkt Voz (Gibson, The Expendables 3)te zijn, een enorme Star Wars fan, die een soort ruimtebasis wil maken (how very Moonraker). Na nog een hele hoop gedoe met explosies, blijkt Voz gevlucht te zijn naar zijn ruimtebasis, Machete zet de achtervolging in en dan eindigt de film...

Dit verhaal hangt net als de eerste Machete film van onzin aan elkaar. Desondanks voor ik de eerste Machete film toch wat beter. Dat was een wat coherenter verhaal en probeerde ook nog een (onduidelijke) boodschap mee te geven aan de kijkers. Dit verhaal hangt echt van allerlei scenes aan elkaar. Bovendien hebben we Machete die cool doet al eens eerder gezien. 

Als je kan kiezen, kijk de eerste film. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten