Translate

maandag 4 september 2017

En vacances en Pas de Calais - Baincthun


Alles klaar voor vertrek
Na een heerlijke week in Saint Aubin sur Mer was het weer tijd om te vertrekken. Maar we gingen nog niet naar huis. We reisden terug naar het noorden, naar een klein dorpje even buiten Boulogne sur Mer, Baincthun. Daar hadden we ook een huisje gehuurd, via +Gites de France Pas-de-Calais en verbleven we ook nog een week.

Mijn zoon kijkt naar de koetjes
Boulogne is ook alweer een oude stad. In de Romeinse periode stond hier al een fort. En veel van de oude gebouwen zijn blijven staan in het oude gedeelte van de stad. Dus dat zijn we ook wezen bekijken op een wat minder lekkere dag. Vanaf Boulogne kun je al de zuid-oostelijke kust van Engeland zien liggen. Dus Boulogne was altijd een populaire haven om legers te verzamelen.

Mijn jongste dochter komt helemaal tot rust. 
Baincthun is ook al erg oud en altijd een piepklein dorpje geweest, volledig binnen de invloedssfeer van Boulogne. Het huisje dat we hier huurden, lag lekker rustig en had een tuin. Dat was ook erg fijn en hebben we veel tijd doorgebracht. Het grensde aan een weiland met mooie koeien, die af en toe wel erg dichtbij kwamen. In dit huisje konden we helemaal tot rust komen.

En mijn zoon ook
En we zaten dit keer op wel 15 hele minuten met de auto van het strand af. We zijn een paar keer naar Wimereux geweest, waar een heerlijk groot strand was, en een knalblauwe zee zonder algen en wieren. En ook hier was het getijdeverschil enorm en wat heftiger ook dan in Saint Aubin sur Mer. Maar dat houdt het leven spannend voor de kinderen.

Lekker spelen in het zand.

En hier brachten we ook een heerlijke week door. We zijn naar Boulogne geweest en ook lekker vaak naar het strand. Toen we hier wegmoesten, waren we helemaal ontspannen en relaxt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten