Translate

zaterdag 2 september 2017

En vacaces en Normandie - Chateau de Caen

La Porte des Champs
De poort naar de Velden (de stad uit dus)
Tijdens onze vakantie in Normandië hebben we dagen gehad dat het weer wat minder goed was, fris met regen. Op een van die dagen besloten we om naar Caen te gaan en het +Mémorial de Caen te bezoeken, maar daar bleek een rij tot buiten op straat te staan. Dat leek ons wat minder prettig, dus we reden door naar het Chateau de Caen.

Caen

Caen is één van de grootste steden van Normandië en heeft een lange geschiedenis. In de Romeinse tijd was er waarschijnlijk al een nederzetting. Later in de Middeleeuwen werd het de thuisbasis van Willem de Veroveraar. Hij heeft Caen enorm uitgebouwd met verdedigingswerken tegen de aanvallen van Vikingen en ook om een uitvalsbasis te hebben voor zijn strijd in Engeland. Een van de dingen die hij gebouwd heeft was het Kasteel van Caen. Van dat oorspronkelijke fort (de Donjon) is nu niet veel meer over. Zijn nakomelingen in hebben in de loop der jaren verschillende gebouwen bijgebouwd.

Sander staat op een uitkijktoren, met op de achtergrond nog een deel van de muur van het complex. 

In de jaren na Willem de Veroveraar heeft Caen en het Kasteel nog veel meegemaakt. Er werden verschillende aanvullingen gedaan op het oorspronkelijke kasteel van Willem de Veroveraar. Zo werd pas in de 12e en 15e eeuw het gehele complex voorzien van muren. En het speelde nog een rol in de Honderjarige Oorlog, de Franse Revolutie en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een uitkijktoren

Je kon nog een lange wandeling maken over de gerestaureerde kasteelmuren, die tijdens verschillende oorlogen flink beschadigd zijn geraakt, maar waar tegenwoordig weer veel onderzoek en herstelwerkzaamheden naar gedaan worden. 

We lopen van de muren naar beneden, naar de Échiquier de Normandie.

Het huidige Chateau de Caen is een enorm complex, waar we flink wat tijd door konden brengen. Uiteindelijk waren we moegewandeld en konden de kinderen nog even spelen in een speeltuin, terwijl wij een bammetje konden eten.

De speeltuin is altijd het mooist. 

Het hele terrein was gratis toegankelijk, alleen wanneer je naar de Musee des Beaus Arts of de Musee de Normandie wil gaan, moet je betalen voor de toegang. Maar dat leek ons voor de kinderen wat minder geschikt. Dus we hebben weer een groot deel van de dag doorgebracht in een imposant Frans kasteel. 
Mocht je nog eens in de buurt van Caen zijn, neem eens de tijd voor dit enorme Kasteel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten