Translate

vrijdag 24 augustus 2018

På ferie i Danmark - Blåbjerg

De steen van Blåbjerg

Tijdens onze vakantie in Denemarken hebben we niet alleen aan het strand gelegen. We hebben ook geprobeerd te wandelen in de omgeving. Het ging vanwege het wisselvallige weer niet altijd even goed of ver als we hoopten.

Omgeving van Lønne

Vanuit het Landalpark liep er meteen een Fiets- en voetpad naar de duinen en naar het Strand van Lønne. Sander is in alle vroegte een paar keer gaan hardlopen om daarna even kort in zee te zwemmen. En ik heb ook nog een keer een wandeling gemaakt naar het strand van Nymindegab en weer terug. En dan loop je door een ruig duinlandschap met veel dennebomen. Ook groeit er verschillende soorten heide en korstmos. Het was duidelijk te zien dat de ongebruikelijke droogte ook hier flink had huisgehouden. Veel planten waren helemaal dor en bruin. Hopelijk trekt dat alsnog weer bij.

Omgeving van Lønne

Wat verder bij ons weg was een uitgebreid duinlandschap met een paar hoge heuvels. Er was daar ook het hoogste duin van Denemarken, de Blåbjerg. Op de top van dat duin was ook nog een steen geplaatst, ter ere van Thyge de Thygeson, een belangrijk man die veel heeft gedaan voor het behoud van de Deense natuur.

Gedenkplaat bij de Blåbjerg
Toen we eenmaal op de Blåbjerg stonden, wilden we nog een wandeling in de omgeving maken. Maar helaas, het weer werkte niet mee en we kregen een flinke bui op ons dag. Niet fijn om te wandelen, dus we gingen weer terug voor een middagje in het indoor zwembad. Dat is bijna net zo leuk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten