Translate

maandag 20 augustus 2018

På ferie i Danmark

Onze jongste dochter met Bollo,
enige jaren terug deed onze middelste hetzelfde in Stadtkyll

We zijn weer terug van vakantie en dit jaar zijn we naar Denemarken gegaan. Onze jongste dochter wordt nu steeds ouder en kan langere autoritten aan, dus we wilden dit jaar wat verder weg dan Noord Frankrijk. We kwamen op het idee van Denemarken toen ik een vakantie uitzocht voor ons tweetjes eerder dit jaar. We zaten bij het vertrouwde Landal en dit bedrijf heeft kennelijk sinds kort een paar parkjes in Denemarken.

Vanaf de top van de indoorspeeltuin,
tegenover de fitnesszaal
onder de midgetgolf

Dus dit jaar trokken we naar Landal Seawest in Nørre Nebel, aan de Deense Waddenkust. We zaten in een ruim huisje voor 6 personen op een parkje met een mooi zwembad, indoor speelparadijsje en nog een mooie buitenspeeltuin. Onze jongste wordt nu wel ouder, maar kan niet volledig meekomen met de activiteiten van de oudste twee kinderen, dus het is een goed idee om verschillende voorzieningen in de buurt te hebben.

Bij Nymindegab

En een voordeel van Landal vind ik dat we ook van maandag tot en met de vrijdag de week erop kunnen blijven, in plaats van zaterdag tot zaterdag. Ik vind het wel prettig om een weekeind lang te kunnen pakken voor vertrek of te kunnen opruimen na terugkomst in Nederland.

Duinmeer tussen Lønne en de kust

En in Denemarken hebben we veel leuke dingen gezien en gedaan. Het weer sloeg om en er kwam (gelukkig) een einde aan de eindeloze droogte en hitte van deze zomer, maar we hebben nog wel een paar leuke dagen aan het strand gehad.

Het was niet alle dagen mooi weer.

En verder hebben we wat dingen in de omgeving ondernomen. Zo hebben we ons verdiept in de geschiedenis van Denemarken, hebben we het mooie landschap verkend en hebben we ook Legoland bezocht.

Op naar Legoland

En op de terugweg hebben we nog een stop gemaakt bij vrienden M en L die ook in Denemarken op vakantie waren. Met hen hebben we nog even heel kort bijgekletst, koffie gedronken en een plas gedaan. En voor we het wisten waren we weer thuis...

Na een lange file bij Hamburg...

En een lange file bij Bremen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten