Translate

dinsdag 28 augustus 2018

På ferie i Danmark - Legoland Billund

Een vakantie in Denemarken is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan Legoland in Billund. Lego is natuurlijk het beroemde speelgoed waarmee je alles kan maken en in Billund maken ze er wel hele mooie dingen mee. we konden kijken naar alle mooie bouwwerken en er waren ook allerlei attracties met Lego thema.

Dino van duplo
We konden startten bij Duploland, voor de allerkleinsten, waar alles van duplo was. Maar wij wilden alleen de allerspannendste adrenaline kicks, dus wij liepen meteen door naar de achterkant van het park waar de grotere achtbanen stonden. En Sander mocht meteen met de grote kinderen in de X-treme racers, een achtbaan met lekker veel bochten. Dat is fijn in de vroege morgen.

Het is echt heel extreem
Later werd er ook nog gestunt met de Viking Wildwaterbaan, waarbij je nog best een aardig val naar beneden maakt voor je in het water plonst. Gelukkig keken onze jongste dochter en ik vanaf de kant toe. Hoe Sander en de grote kinderen allemaal stunts uithaalden.

Je voelt je ook echt een Viking. 

Voor onze jongste dochter waren er gelukkig ook genoeg attracties die ze erg leuk vond. Zoals een variant op de draaiende kookpotten van Monsieur Canibale in de Efteling, waren er hier piratenbootjes, in de Piraten Carousel. Ze gingen behoorlijk hard en ik was bang dat ze zou gaan huilen. Maar ik kreeg ferm te horen dat ik haar los moest laten en dat alles hartstikke goed ging.

Ze komt nauwelijks met haar hoofd boven de rand uit. 
Verder waren er nog heel heel heel erg veel mooie standbeelden van Lego te zien, waar je aan mocht komen en lekker mee kon spelen. Onze jongste vond vooral een enge heks bij de put erg mooi. Ze is ook erg geïnteresseerd in het verhaal van Vrouw Holle de laatste tijd.

Heks bij de put
De andere kinderen speelden ook met de verschillende standbeelden die her en der de attracties aankondigden. Het was allemaal erg mooi gemaakt. 

Een mooie leeuw
Een mooie haai

Zelf ben ik iets te oud om het meegekregen te hebben. Maar de kinderen waren ook helemaal onder de indruk van de Ninjago-afdeling van Legoland. Daar stonden echt enorme bouwwerken, die allemaal een verschillende kracht uitbeeldden. 

Allemaal lego

Aan het einde van de dag waren we allemaal een beetje uitgeput van de indrukken, de attracties, de muziekjes en de andere mensen. Maar het park ging ook sluiten. Dus we maakten nog een keer een rondje in een grote uitkijktoren en gingen toen op huis aan. 

Nog even je naam achterlaten
Legoland wat een fantastische ervaring en ik ben blij dat we de tijd hebben genomen om daar heen te gaan en lekker veel attracties te bekijken. En nu moet ik thuis onmiddellijk al mijn oude lego weer tevoorschijn halen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten