Translate

woensdag 22 augustus 2018

På ferie i Danmark - Strand

Lekker spelen, Lønne Strand

In Denemarken hebben we verschillende lekkere warme dagen gehad. En daar hebben we dan ook lekker gebruik van gemaakt door veel naar het strand te gaan. En aangezien we dicht bij de kust zaten, konden we kiezen uit vele stranden. Er was ook veel strand in Denemarken, en alles wat zo een beetje toegankelijk, dus we hadden ook lekker veel strand voor onszelf. Heerlijk.

Lekker zwemmen, Nymindegab Strand

We zijn een keer naar het strand bij Lønne gegaan. dat was niets meer dan een parkeerplaats en een pad door de duinen. En toen hadden we zo een beetje het hele strand voor onszelf. Ook gingen we naar Nymindegab, waar een Nymindegab ook iets meer een badplaats was. Daar was bij de parkeerplaats nog iets van een verkoopplaatsje waar ijsjes te krijgen waren.

Spelen in de duinen, Nymindegab Strand

Verder zijn we ook bij Henne Strand geweest. Dat is wat meer een badplaats zoals wij die kennen, met veel commerciële strand-tentjes waar je eten, drinken en speeltjes kan kopen. Maar wij waren iedere keer goed voorbereid met eigen eten en drinken. En strandspeeltjes hadden we nog van vorige uitstapjes naar de kusten in Nederland en Frankrijk. Geleerd van voorgaande jaren heb ik wel geïnvesteerd in een opklaptentje van de Xenos. Zo konden de mensen met blonde haren een een bleke huid dan af en toe nog even in de schaduw zitten.

Dode kwallen kijken, Nymindegab Strand

En verder werd er lekker veel gezwommen in zee, gespeeld op het strand en in de duinen. En de kinderen gingen ook lekker op onderzoek uit. Door de wind in de laatste dagen van de vakantie kwamen er ook meer kwallen het strand op.
Nu de kinderen wat groter worden, kunnen ze zonder dat wij ze als haviken in de gaten houden in zee spelen. Nog even en onze jongste heeft ook een zwemdiploma en wordt spelen aan het strand nog relaxter.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten