Translate

woensdag 24 oktober 2018

Bad Times at the el Royale

Tijdens de logeerpartij van de kinderen hebben Sander en ik het ervan genomen. Zo zijn we naar de film geweest. Bad Times at the El Royale van regisseur Drew Goddard (The Cabin in the Woods) en met rollen voor Jeff Bridges (Iron Man, Fabulous Baker Boys, The Fisher King), Jon Hamm (Baby Driver), Dakota Johnson, Chris Hemsworth (De Thor trilogie, The Cabin in the Woods), Cynthia Erivo en Lewis Pullman, zoon van Bill.
We hebben The Cabin in the Woods een tijd geleden al eens gezien en die was een hilarische kijk op horror films. Dus we waren erg geïnteresseerd in het nieuwe project van Drew Goddard.

Alle hoofdrolspelers bij elkaar.

Spoilers ahoi

De film opent met een man die een grote tas met geld wil verstoppen in een hotelkamer in hotel El Royale. Net wanneer hij dat vakkundig heeft gedaan, wordt hij doodgeschoten. De tas met geld wordt niet gevonden, dus die ligt daar nog. 

Tien jaar later willen een aantal mensen inchecken in het hotel El Royale. Dit hotel ligt precies op de grens van Nevada en Californië en die gimmick werd in het verleden uitgebuit door het management van het hotel. In de ene helft van het hotel kon je dan drinken, maar niet gokken (Californië) en in de andere helft van het hotel kon je wel gokken, maar niet drinken (Nevada). Vroeger was het dan ook een plek waar rijke en vooraanstaande mensen bijeenkwamen om te feesten. Maar inmiddels is dat al lang niet meer zo en is het hotel een beetje verlopen geraakt, met dito klanten. 

De mensen die inchecken zijn Dhr. Sullivan (Hamm), een gladde stofzuigerverkoper, die het land rondreist, Father Daniel Flynn (Bridges) die weer terugkeert naar zijn parochie, Mw. Sweet (Erivo), een zangeres in een nachtclub die van optreden naar optreden reist en tot slot verveelde hippie Emily Summerspring (Johnson). 
Wanneer iedereen eenmaal is ingecheckt door de zeer nerveuze conciërge en enige medewerker Miller (Pullman), blijkt al snel dat iedereen een dubbele agenda heeft. Dhr. Sullivan is eigenlijk agent Broadbeck van de FBI, die allemaal afluisterapparatuur vindt in zijn appartement. Een deel daarvan verwacht hij daar, dat was geplaatst door de FBI. Maar hij vindt veel meer. Father Flynn begint meteen de vloer van zijn kamer open te breken, op zoek naar iets. En Mw. Summerspring haalt een vastgebonden jonge vrouw uit haar kofferbak. 

Plot! Ik kijk deze film voor het...plot...echt waar...

Uiteindelijk gaan de verschillende dubbele agenda's elkaar in de weg zitten. Het El Royale zelf blijkt ook allemaal nare geheimen met zich mee te dragen en ook Billy Lee (Hemsworth), een doodenge cult-leider komt ook opdagen. Iedereen keert zich tegen iedereen en uiteindelijk zijn er maar weinig mensen die het hotel weer weten te verlaten.

Al met al

Een erg leuke film. De eerste helft is het sterkst wanneer iedereen probeert zijn eigen doelen te bereiken en alles en iedereen uit de weg probeert te ruimen, die hen in de weg kunnen staan. In de tweede helft wordt de chaos iets te groot en zakt het verhaal wat in. Maar het blijft amusant. Zeker interessant om te kijken, maar geen hoogvlieger als The Cabin in the Woods. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten