Translate

maandag 3 juni 2019

Spellendag Hemelvaart 2019

Het was weer de 41e dag na pasen en dat betekent een spellendag in huize Hartogensis! In de morgen schrobben en koken en in de middag natuurlijk spellen spelen, spelen, spelen! Het was dit jaar een wat rustige dag. Want niet alleen viel onze dag samen met Hexacon in Braunfels, dus veel van onze vaste bezoekers waren daar. Maar onze oudste twee kinderen werden uitgenodigd voor een logeerpartij bij hun neef en nicht. En ondanks wat geworstel met hun geweten, kozen ze toch voor logeren.

Er werd gepoetst!

Maar met wat minder gasten, valt er ook wat minder te rennen en wat meer te spelen. In de middag kwamen vrienden R. en S. binnen met de kinderen M. en E. En jeminee wat worden die al groot. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat M. en mijn zoon samen speelden met de duplo. Maar nu zijn er bijna 10 jaar voorbij gegaan en is M al groter dan ik. Nog wat later schoven vrienden S. en J. ook aan. En we kregen meteen het een en ander van de grond.

Colt Express

Ik kon een paar rondjes Azul spelen en Vroeger of Later kwam ook weer op tafel. En Sander vermaakte zich met Colt Express, waarbij je een trein moet overvallen in het Wilde Westen. De middag vloog voorbij en al snel was het tijd voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd van tomatensoep, pikante pepertjes, fritatta en nog veel meer lekkere hapjes.

Hellboy

In de avond sloten vrienden D. en J. ook nog aan. En toen werd het tijd voor de ruige spellen. Vriend J. had Hellboy helemaal naar Malden weten te sleuren (vraag niet hoe). Dus die hebben we nog getest. Leuk spel, maar we hebben het idee vaker gezien (Doom, Ravenloft en Legends of Drizzt). Later kwamen Cards Against Humanity en Azul nog een keer voorbij. Ik vond het toen wel mooi geweest en vertrok naar bed. Maar Sander ging nog even vrolijk door met wat Codenames Duet.

En zo zat een mooie dag er weer op.

Kerst 2007
Kerst 2009
Hemelvaart 2011
Kerst 2011
Hemelvaart 2012
Kerst 2012
Hemelvaart 2013
Kerst 2013
Hemelvaart 2014
Kerst 2014
Hemelvaart 2015
Kerst 2015
Hemelvaart 2016
Kerst 2016
Hemelvaart 2017
Kerst 2017
Hemelvaart 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten