Translate

vrijdag 7 juni 2019

Deadpool 2

Nadat we eerder al Wonder Woman, Spiderman en American Gods uit de bibliotheek van Malden hebben geleend, leenden we nu dan ook Deadpool 2 (2018). We hadden eerder al eens Deadpool gezien en die was hilarisch, dus ik was ook erg benieuwd naar het vervolg.

Dat belooft wat

Deadpool 2 is van David Leitch en heeft Ryan Reynolds (Deadpool), Morena Baccarin (Serenity) en Josh Brolin (Inifinty War, Endgame) in de hoofdrollen. In bijrollen kunnen we nog Julian Dennison, Zazie Beetz, Eddie Marsan (Sherlock Holmes) en Terry Crews  (Expendables 2 en Expendables 3) zien. En verder speelt de muziek eigenlijk ook een extra rol in de film.

Spoilers

Na de gebeurtenissen in Deadpool leiden Wade (Reynolds) en Vanessa (Baccarin) nu een leven van huiselijk geluk. Ze denken zelfs aan kinderen. Er volgt zelfs een blik op een werkdag van Wade (hilarisch gemonteerd op 9 to 5 van Dolly Parton). En op een dag komen criminelen verhaal halen bij Wade en Vanessa thuis, hierbij komt Vanessa om. Wade kan niet omgaan met het verdriet en schuldgevoel en probeert zelfmoord te plegen. Maar dat lukt niet, vanwege zijn zelfgenezend vermogen. 

Colossus (Kapicic)en Negasonic Teenage Warhead (Hildebrand) proberen hem een nieuw doel in zijn leven te geven, door hem deel te laten uitmaken van de X - Men (als trainee!). De eerste missie is een doorgedraaide mutant Russel Collins (Dennison) met vuurkrachten, die zijn opvanghuis in de as probeert te leggen. Het eindigt ermee dat Wade en Russel beiden, met een halsband die hun krachten blokkeert, in de gevangenis belanden. Door de halsband raakt Wade zijn zelfgenezend vermogen kwijt, maar niet zijn kanker, dus hij is stervende. Dat vindt hij geen probleem, want dan kan hij zich weer bij Vanessa voegen...

Ondertussen is in de nabije toekomst Cable (Brolin) op zoek naar een manier om te voorkomen dat Russel als Firefist een oncontroleerbare, moorddadige mutant wordt, die overal dood en verderf zaait. Hij reist terug in de tijd om een jonge Russel te doden. Tijdens het gevecht in de gevangenis om Russel te doden, weet Wade te ontsnappen en Cable ook de gevangenis uit te sleuren. 

Wade stelt een team van helden samen om Russel te bevrijden uit een gevangenenkonvooi. Dit gaat gruwelijk (en hilarisch) mis en alleen Domino (Beetz) en Wade overleven lang genoeg om het konvooi te naderen. Ondertussen bevrijdt Russel de woeste Juggernaut. Samen weten ze te ontsnappen, Wade te omzeilen en gaan ze terug naar het weeshuis om daar de directeur te doden. Dit zou de eerste moord van Russel en daarmee zijn snoekduik in de morele afgrond. Dat moet gestopt worden natuurlijk.

Wade en Cable besluiten om samen te werken, waarbij Wade de kans krijgt om de moord op de directeur te voorkomen. Na een offer van Wade blijft de directeur leven, net als Russel. Hierdoor ziet Russel in dat hij zijn woede moet leren beheersen, waardoor in de toekomst Cable geen reden heeft om Russel te doden. En Cable ziet in dat Wade misschien toch gelijk heeft. Hij geeft de laatste mogelijkheid om terug te reizen naar een toekomst waarin zijn gezin nog leeft op. En zo overleeft Wade als nog het laatste avontuur.

Conclusie

Wederom een hilarische film. Dit team wist wat werkte in de vorige film en dat herhalen ze hier. De relatie tussen Wade en Vanessa komt oprecht over, twee mensen die elkaar gevonden hebben en steunen in het leven. De wanhoop van Wade om zonder Vanessa misschien wel eeuwig verder te moeten, is daarmee ook invoelbaar.
Maar het is wel een beetje jammer dat de enige rol van Vanessa eigenlijk is om dood te gaan en daarmee de mannelijke hoofdpersoon te stimuleren tot heroïsche daden en karakterontwikkeling. Kom mensen, dat hebben we vaker gezien en wordt inmiddels een beetje oud.

Verder is de motivatie van Russel ook goed te volgen. En jongeman die opgroeit in een weeshuis en daar mishandeld wordt, komt daar niet ongeschonden uit. En wanneer hij dan van zijn verdere omgeving ook geen steun krijgt, draait hij door naar een geharde crimineel. Gelukkig weet Wade hem op het rechte pad te houden.

En daarnaast is het doorbreken van de 4e muur, de toepasselijke muziek en de humor natuurlijk ook enorm van meerwaarde bij deze film.

Zeker kijken wanneer je de kans krijgt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten