Translate

zaterdag 29 december 2018

Spellendag kerst 2018

Kerst is weer geweest en dat betekent dat er een spellendag is geweest. Voor het 11e jaar op een rij alweer organiseren Sander en ik een spellendag tussen Kerst en Oud & Nieuw in. En dit jaar was wel een heel bijzondere bijeenkomst. Er werd iemand gemist natuurlijk, maar er waren ook veel mensen die we te weinig zien en zelfs nieuwe gezichten.

Oldie but Goodie

De dag begon voor ons al vroeg. Ik haal de nog de laatste boodschappen en ging daarna aan de slag met het maken van kerstbrood en hartige scones. De kerstcakes waren al eerder gemaakt natuurlijk. Ook het huis moest helemaal schoongemaakt worden, want er zouden gasten komen.
En die gasten kwamen. De eersten, R. en S. met kinderen M. en E. kwamen zelfs al voor de afgesproken tijd. En dat was een signaal voor de deurbel om maar te blijven gaan. Vrienden F. en G. met kinderen D. en R. kwamen kort daarna binnen en toen kwam vriend S. en vriend G. ook snel binnen. Dat leidde natuurlijk onmiddellijk tot een rondje Vroeger of Later, een klassieker inmiddels op deze feestjes. Daarmee was het huis inmiddels zo vol, dat we een derde tafel op moesten zetten, om te zorgen dat iedereen kon spelen. De kinderen renden intussen rond en speelden lekker met elkaar.

Inmiddels een klassieker bij ons thuis.

Vrienden D., J., J., M., en M. kwamen inmiddels ook binnen. En iedereen nam heerlijke lekkere hapjes mee. We konden genieten van heerlijke broodjes Bapao, Zelfgemaakte Sate, lekkere vegetarische taart en vreemde, pikante muffins. En het was allemaal even heerlijk.


En er werd gespeeld! Gespeeld mensen! Zelf heb ik mee kunnen doen aan wat Vroeger of Later, Codenames, Roborally en Cards Against Humanity. Maar elders kwam ook nog The Mind, AzulKoehandel en Guards Guards! op tafel. Eigenlijk hebben we de hele middag door aan zker twee en af en toe drie tafels gespeeld. Heerlijk om weer eens een heel huis vol vrienden te hebben, die zich amuseren.

Maar om 22:45 zakte ik toch aardig door mijn hoefjes en breide ik er een einde aan. Het feest ging beneden echter gewoon verder tot na 00:00.

Kerst 2007
Kerst 2009
Hemelvaart 2011
Kerst 2011
Hemelvaart 2012
Kerst 2012
Hemelvaart 2013
Kerst 2013
Hemelvaart 2014
Kerst 2014
Hemelvaart 2015
Kerst 2015
Hemelvaart 2016
Kerst 2016
Hemelvaart 2017
Kerst 2017
Hemelvaart 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten