Translate

vrijdag 4 januari 2019

Oud & Nieuw 2018

Alweer een jaar voorbij! Kerst is geweest, de spellendag is geweest en nu is 2018 ook voorbij. We hebben het jaar weer als vanouds uitgeluid met vrienden D. en J., een film en een spelletje.
We begonnen al vroeg met het maken van eten. Van de spellendag was toch niet zo heel veel overgebleven als gedacht. Al die gasten nemen wel veel eten mee, maar ze eten het ook bijna weer allemaal op. Ik maakte een soepje, nog met het ganzenvet van de gans van vorig jaar. Toen volgden nog hartige taartjes met tomaten- of spinazievulling. En als afsluiter Tiramisu.

Daar krijg je de avond wel mee vol.

In de middag haalde Sander vrienden D. en J. op uit Nijmegen, samen met het spel voor de avond, Eldritch Horror. En toen zat iedereen klaar voor de film, King Arthur: Legend of the Sword. Die vond ik wel leuk om te bekijken als afsluiter van een jaar lang Koning Arthur films kijken. Ik zal hem later hier uitgebreider bespreken.

Na de film het eten en nog een kort rondje Appels en Peren. En toen mocht onze jongste dochter naar bed, terwijl de oudste kinderen opbleven met The Amazing Spiderman en wij losgingen met Eldritch Horror. We waren redelijk goed onderweg met links en rechts portals naar andere werelden te sluiten en we werkten zowaar nog enigszins samen ook. Maar de tijd ging sneller dan we dachten en het was al snel weer tijd om de jongste uit bed te vissen, elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen en te kijken naar het vuurwerk van de achterbuurman. Sander stak nog wat af met onze zoon.
En toen was het alweer tijd om mensen naar bed of naar huis te brengen en was het nieuwe jaar begonnen.

Het afgelopen jaar was heftig, met het overlijden van onze vriendin Rian. Dat heeft flink impact gehad op mij, op ons gezin en onze vriendenkring. Hopelijk is het komende jaar wat gelijkmatiger.

Oud & Nieuw 2013 - 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten