Translate

zondag 27 januari 2019

Totale verwarring

Afgelopen week is er weer een kindje geboren in onze omgeving. En betrokken als we zijn sturen we dan een kaartje. Maar dit keer moest ik toch even twee keer kijken. Een vogel die een bundeltje vreugde brengt, dat is een ooievaar natuurlijk. Een ernstig misvormde ooievaar...met een gele snavel...en een keelzak...en witte vleugels...en zwarte poten... ...

Dit is een zeer verwarrend geboortekaartje

Dit was helemaal geen ooievaar! Maar een pelikaan! Gezien de gele snavel, het witte lijf en de zwarte staart gok ik dat het een Australische Pelikaan moet voorstellen. Maar nu twijfel ik aan alles natuurlijk. Misschien is het een fantasie-pelikaan.


Het zijn natuurlijk ooievaars die geassocieerd worden met het brengen van geluk en van kleine kinderen. Pelikanen niet. Pelikanen worden geassocieerd met de liefde van ouders voor hun kinderen. Pelikanen zouden hun eigen borst doorboren, om hun kinderen te kunnen voorzien van voedsel in de vorm van bloed. Door deze daad van opoffering is de Pelikaan zelfs een tijdje een belangrijk Christelijk symbool geweest.

Dit is dus een ooievaar.
Dus...binnenkort kan iemand een zeer verwarrende geboortekaart ontvangen. Dat doet natuurlijk niets af aan de beste wensen die wij hebben voor de kleine spruit. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten