Translate

zondag 6 januari 2019

Pendragon LXIV - Sounds like fun!

De vorige keer speelden we niet met de voltallige spelers en ook dit keer kregen we niet iedereen bij elkaar. Dus we hebben maar een klein avontuur gehad, maar grote problemen liggen in het verschiet.

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres
Aloysius Livius van Broughton
Ygritte, Dochter van Eliot de Wispelturige en Inga met de Grote Vlechten, Dochter van Octa, Cynning van Kent, Zoon van Hengest van de Saksen (Afwezig)
Benno van Steeple Langford
Perin van Tisbury (Afwezig)

Winterphase 530/ 531

In de winter wordt heel zuidelijk Brittanniƫ geteisterd door vreselijke stormen. De oogst lijdt eronder, daken waaien van huizen, koeien worden meegesleurd door de rukwinden. Het komt niet vaak voor, maar dit soort stormen zijn heel natuurlijk (Fail Faerie Lore voor Benno en Aloysius).

Sir Benno II
van Steeple Langford

Sir Benno en zijn vrouw, Tiffanny van Deptford (die hij moest trouwen, nadat hij haar in 525 bezwangerde, wat bijna tot oorlog tussen Steeple Langford en Deptford leidde) krijgen weer een dochter, deze noemen ze Vannessa
Maria, een veel jongere zus van Sir Aloysius Livius komt te overlijden. 

Vroege lente 531, Old Sarum

Sir Aloysius en Sir Benno hebben nog veel vragen over de verdwijning van Sir Marc en Sir Brutus in 526 in het land van Faerie. En nu Gawaine vorig jaar ook ontvoerd is door Koning Joran van Voorbij de Bergen, is het tijd om een tripje naar Faerie te maken. De ridders hebben weinig zin om weer helemaal naar het noorden te rijden en gevaarlijk te doen met een zwaardbrug. Dus ze besluiten om rond te rijden in het Morgaine Woud. Dat ligt tenslotte practisch in hun achtertuin. Zoals Benno zegt:

"De gevaren zijn groot,
De kansen zijn klein, 
sounds like fun!"

Morgaine Woud

Eenmaal in het Morgaine Woud rijden de ridders rond. En zij rijden tegen de klok in om een cirkel van paddestoelen heen. Zij rijden over een boom, gespleten door de bliksem, zij rijden onder een door de wind uitgeslepen steenboog door. En uiteindelijk krijgen zij hun zin, ze zijn beland in Faerie. 
Als snel worden de paarden nerveus. Het paard van Benno wordt zelfs wild en werpt zijn berijder af. Een Hippogrif vliegt boven de bomen. Niet heel gek, dertig jaar geleden stierf Uther in ditzelfde woud onder de hoeven van zo een woest beest. De naamgever van Benno heeft toen nog een rol gespeeld bij het uitschakelen van dat monster. 

Terwijl Sir Aloysius op zoek is naar het paard van Sir Benno, wordt hij aangevallen door de Hippogrif, met enige moeite houd hij zich het monster van het lijf. Gelukkig wordt hij al snel ontzet door Sir Benno, die met zijn speer een dodelijke wond toebrengt. Sir Aloysius deelt daarna de genadeklap uit aan het monster. Ze hakken hoofd en vleugels af, om zo een trofee te hebben. 

Achter de Bergen

De ridders reizen verder. Uiteindelijk verlaten zij het woud en komen uit in een bergachtig landschap. In de verte zien zij een fort, gebouwd op een rotspunt. Wanneer zij zich daar melden, worden zij hartelijk ontvangen. En even later staan zij in de grote zaal van Koning Joran. En aan een hoge tafel, aan de rechterhand van de Koning zit Gawaine! Met een peuter op zijn knie! En een trouwring aan zijn vinger!
Sir Aloysius legt uit dat zij op zoek zijn naar familieleden, Sir Marc en Sir Brutus, die verdwenen zij nadat zij Koning Pellam van het Kasteel der Vreugde bij zouden staan. Koning Joran heeft slecht nieuws voor hen. Hertog Klingsor is verslagen. Al zijn mannen zijn dood en Klingsor hield geen gevangenen. Dus, wanneer hun familie moreel hoogstaand was, zijn zij waarschijnlijk gedood. Dat Kasteel der Vreugde trekt alleen maar ellende aan.

Sir Gawaine,
Prins van Lothian

Tijdens de maaltijd gaat Sir Benno in gesprek met Gawaine. Gawaine legt uit dat hij helemaal verliefd is op Blanchemal, de dochter van Koning Joran. Inmiddels zijn zij getrouwd en hebben zij een kind, Gingalain. De ridders zijn enigszins geschokt door deze ontwikkeling. Maar zij dringen er toch op aan dat Gawaine weer terugkeert naar Camelot. Hij is al best lang weg van het hof. Gawaine kan zich dat nauwelijks voorstellen, Arthur kan toch wel een paar weken zonder hem?
Wanneer Sir Alysius en Sir Benno uitleggen, dat hij al heel wat langer weg is uit BrittanniĆ«, realiseert Sir Gawaine zich dat zijn zoon inmiddels ook al bijna een jaar oud is. Hij is echt al lang weg. Tijd om terug te keren. En hij zal binnenkort zijn vrouw en kind over laten komen. 

Opstand in Anglia!

Wanneer Sir Aloysius en Sir Benno met Sir Gawaine terugkeren naar Camelot, is het daar aardig leeg. In Anglia is een opstand gaande, kennelijk werkt het schrikbewind van Hertog Hervis de Revel toch niet zo heel goed. Een achtergebleven Sir Kay geeft een uitleg. Een groep opstandige Saksen heeft zich teruggetrokken in de Moerassen van Anglia, vanuit daar voeren zij een soort guerilla-oorlog tegen de Britse heersers. En iedere keer als de ridders terug willen slaan, trekken zij zich terug in de Moerassen, waar de ridders niet kunnen volgen. Niet eervol natuurlijk, maar het werkt wel. 
Hertog Hervis de Revel heeft al om hulp gevraagd. En Sir Griflet is al op pad met een groep ridders. Maar het conflict heeft al te lang geduurd. Galegantis en Lancelot zijn al gevangen genomen! Het ziet er niet best uit.

Sir Galegantis
Sir Lancelot
du Lac
Hoge Koning Arthur


Bovendien is er meer. De Saksische opstandelingen worden gesteund door hekserij. Ene Camilla heeft zichzelf nu opgeworpen als leidster van de opstand. Zij wordt bijgestaan door een andere heks, Bothilda. De storm van de afgelopen winter, was hun doen! De woeste Saksen, gesteund door vuige magie! Dat is een probleem. Sir Griflet en Hertog Hervis de Revil doen wat ze kunnen, maar waarschijnlijk gaan ze deze strijd verliezen!

Sir Griflet
Hertog Hervis
de Revil




















Bij het horen van die namen wordt het Sir Aloysius en Sir Benno koud om het hart. Zij kennen deze namen. Eerder in 523 was er ook al opstand in Anglia, Hertog Hervis werd toen verdreven uit zijn Kasteel en daar werd toen zeker ook magie bij gebruikt. Hier was Morgaine ook bij betrokken en als straf werd zij door Arthur verbannen naar haar landerijen in Cornwall. 

Sir Aloysius wil naar Kent gaan, om daar in overleg te gaan met de Cynning van Kent, Octa, zoon van Sir Eliot de Wispelturige en Inga met de Grote Vlechten, dochter van Octa van Kent, zoon van Hengest van de Saksen. Als hij een paar van zijn Saksische krijgers beschikbaar wil stellen, dan kunnen zij de opstandige Angelen in hun eigen Moerassen aanvallen. 
Sir Benno wil juist weer contact leggen met Morgaine. Zij was een pleegdochter van zijn oud-oom en naamgever, Benno Sr. Zij zal toch wel naar een achterneef willen luisteren? Hij hoopt maar dat zij hierbij niet betrokken is. En haar medestander, Sir Brutus Zonder Genade, waar is die?

Brutus Zonder Genade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten