Translate

dinsdag 10 juli 2018

Pendragon LVIII - Pelgrimage

De Pendragon-spelers zijn weer bij elkaar gekomen. Na het terugvinden van de kinderen uit Lothian zijn er nog verschillende losse eindjes die afgehecht moeten worden. 

Pendragon pagina
Geschiedenis van Logres
Aloysius Livius van Broughton
Marc, zoon van Eliot de Wispelturige en Inga met de Grote Vlechten, Dochter van Octa van Kent, Zoon van Hengest van de Saksen. (Afwezig)
Morgaine van Cornwall
Perin van Tisbury

Vroege lente 523, Sarum, Salisbury

In Sarum probeert Perin te wennen aan zijn nieuwe functie als invaller voor zijn Vader, Caulas van Tisbury. Zijn vader heeft zich teruggetrokken in Bretagne om daar van zijn pensioen te genieten. Zijn oudere broer Pellogres is verdwenen in Listeneisse en zijn halfbroer Herrindale is gedood door Prins Gawaine. Hij voelt zich wat onzeker, maar ziet zijn vader als een groot en succesvol voorbeeld. 

Brutus Zonder Genade. 

Ondertussen ontvangt Morgaine een mystiek bericht. In haar scrying-schaal verschijnen twee vrouwen. Het zijn Bothilde en Camilla, beiden Saksische edeldames die geleden hebben onder de oorlog van Hoge Koning Arthur en onder het wrede schrikbewind van Hertog Hervis de Revil. Zij vragen Morgaine, als collega-heks om steun en bijstand. Morgaine zegt toe dat zij samen met Sir Brutus Zonder Genade langs zal komen in Anglia.

Uffo, Hertog van Silchester

Aloysius wordt benaderd door verre familie uit Silchester. Kennelijk broeit er iets. Uffo en zijn broers, de zonen van de zeer geëerde Ulfius van Silchester willen opstand tegen Arthur. Zij vinden dat Arthur hen niet dezelfde privileges gaf als hij hun vader gaf. De familieleden willen weten waar Aloysius staat. In Salisbury hebben ze tenslotte ervaring met Rebellie...
Aloysius weet niet wat hij hoort. Uffo heeft geen poot om op te staan en het leger van Arthur heeft tot nu toe alle krijgsheren weten te weerstaan. Bovendien woont zijn familie nu al zeker twee generaties in Salisbury. Aloysius laat weten dat hij trouw is aan Arthur.

Lente 523, Camelot

Dan besluiten de ridders en Morgaine om naar Camelot te trekken. Wie weet horen zij daar nog nieuws. En aangezien Camelot redelijk dichtbij is, zitten de ridders tegenwoordig dicht bij het vuur.

Morgaine: "Dat Hof der Liefde organiseert zichzelf niet!"

In Camelot is een vreemde ridder aanwezig. Hij is geheel gekleed in wit, zijn wapenschild is ook wit. Hij ronselt ridders voor een speciale orde, de Tempel van de Graal. Deze ridders zullen niet alleen de idealen van Chivalry hoog moeten houden, maar ook die van Christelijke Monniken. Ridders Aloysius en Perin hebben daar helemaal geen zin in. Maar zij realiseren zich wel dat dit de tweede voorspelling is van de Adelaar. Ze komen een na de ander uit. Arthur moet nederigheid leren, anders zullen deze voorspellingen allemaal nadelig voor hem uitpakken.
Sir Aloysius besluit dat het hoog tijd is dat Arthur weer trouwt. Een goede vrouw zal hem wel nederigheid kunnen leren. Onmiddellijk passeren verschillende prinsessen de revue. Misschien heeft de opstandige Uffo van Silchester wel een dochter, dan kunnen er meteen twee vliegen in een klap geslagen worden. Maar dit plan wordt afgeschoten, het zou een stap omlaag zijn voor Arthur. Een exotische prinses zou veel leuker zijn, ook goed voor het aanzien van het hof. Maar ja, waar vind je een exotische prinses? In Europa natuurlijk!
De ridders en Morgaine besluiten naar het vasteland te gaan en aan de grote hoven aldaar een longlist van geschikte prinsessen samen te stellen. Daar moet er toch wel eentje tussen zitten, die Arthur kan bekoren?

Lente 523, Parijs

De groep trekt naar Parijs. Daar regeert nu Chlodomer, zoon van Claudas, Koning van de FrankenClaudas was gevallen in de Slag om Bretagne, in een duel met Caulas in 519. Morgaine weet als Zuster van de Hoge Koning en Hertogin van Cornwall een audiëntie te regelen met Chlodomer. Chlodomer kan niet anders dan beleefd zijn. Maar hij doet datgene wat minimaal vereist is voor de moordenaars van zijn vader. 
Chlodomer heeft ook twee dochters, Genevieve en Eleanor. Misschien dat zij geschikt zouden kunnen zijn als partners voor Arthur. Chlodomer geeft toestemming om deze vrouwen mee te nemen naar Camelot. 
Perin wil meer weten. Deze dames zien er leuk uit, maar zoals hij bij zijn eigen moeder (de Hoer van Tisbury!) heeft gezien, zegt dat niet veel. Hebben deze dames de vaardigheden in huis om een partner voor de Hoge Koning te zijn en deze taken op zich te nemen. Hij daagt ze uit voor een spelletje schaak, om te zien hoe het gaat. Perin wint van Genevieve, maar niet van Eleanor. Hoewel het een felle strijd was tussen Eleanor en Perin. Perin is tevreden met deze uitslag. 
Morgaine besluit om met Genevieve en Eleanor terug te reizen naar Camelot. Dan kan zij deze dames vast installeren en kan zij ondertussen haar afspraak houden met Bothilde en Camillia in Anglia. Als excuus geeft zij mee dat zij een bedreiging voor Brittannië wil stoppen samen met een aantal mensen die in contact staan met de vibraties van de Kosmos. 
Perin gelooft er niets van en vindt Morgaine maar verdacht (+7 Suspicious Morgaine).

Trofee van de Alpen

Terwijl Morgaine vertrekt naar Camelot, reizen Perin en Aloysius door zuidelijk Frankrijk, op weg naar Turijn en Rome. Perin besluit een soort verslag van zijn reizen bij te houden voor latere ridders die deze kant op willen komen. Ondertussen doen de ridders ook allerlei monumenten aan, zoals 
Saint Maximin la Sainte Baume, waar volgens de overleveringen Maria Magdalena gestorven is. Ook de Trofee van de Alpen wordt bezocht. Aloysius is erg onder de indruk en gedraagt zich als een totale fan-boy.

Zomer 523, Turijn

Sir Perin en Sir Aloysius arriveren in Turijn, dat nu onderdeel is van een Ostrogotisch Koninkrijk onder Koning Theodric de Grote, alleen in naam vallen zij nog onder de Keizer van het Oostelijk Romeinse rijk. Audvakr regeert over Turijn, trouw aan Theodric in Ravenna. 

Turijn

Perin en Sir Aloysius weten een audiëntie te krijgen bij Audvakr. Hij hoort hen aan en is wel geïnteresseerd in hun voorstel. Hij zou op deze manier zijn dochters wat meer kunnen opstoten in de vaart der volkeren. Gelukkig heeft hij er twee, Flavella en Arabella. Beiden lieve jonge meisjes, die ongetwijfeld een koning kunnen bekoren. 

Zomer 523, Rome

Perin en Aloysius trekken verder naar Rome. In deze eeuwige stad zien de ridders voor het eerst in wat voor een mistig eilandje Brittannië maar is. Hoge Koning Arthur doet zijn best met Camelot, maar wanneer je voor imponerende grandeur wil gaan, moet je toch echt in Rome zijn. Met alle pilaren, de standbeelden, de grote gebouwen, de fresco's. De ridders zijn diep onder de indruk. 
De Romeinen zijn hier al lang vertrokken. Maar de Ostrogothen regeren met harde hand.
Koning Theodric de Grote is in Rome en wil de ridders wel ontmoeten. Het duurt even voor hij Brittannië kan plaatsen. Maar dan herinnert hij zich dat Brittannië die vochtige en kille provincie is, die al in geen tijden meer belasting heeft betaald. In 512 stuurde hij nog belastinginners, maar die keerden onverrichter zake weer terug. Zonder geld.
Perin en Aloysius weten het zo te draaien dat zij ontheven worden van de belastingplicht, wanneer Theodric weer mensen weet te sturen naar Brittannië. Voor nu zijn zij op doorreis en op zoek naar een koningin voor hun Hoge Koning. Theodric kan hen daarbij niet helpen, maar wenst hen veel succes.
Perin en Aloysius brengen nog een bezoekje aan de Quo Vadis kerk.

Herfst 523, Byzantium

Vanuit Rome trekken de ridders over de Via Appia naar Brindisi. Daar kopen zij een slaaf die hen Grieks kan leren en schepen zij in op een schip naar Byzantium
In Byzantium, hart van het Oostelijk Romeinse Rijk vallen hun ogen echt uit hun kassen. De pracht en praal van het grote Byzantium zijn werkelijk verwonderlijk. Camelot steekt hier echt maar magertjes bij af. 
Na weken van petities en onderhandelingen kunnen de ridders eindelijk een audiëntie krijgen bij de hoogbejaarde Keizer Justin. Justin is wel geïnteresseerd in het verhaal van de ridders. Maar hij heeft geen eigen dochters om mee te geven. Maar zijn familie is groot en uitgebreid. Hij heeft een nichtje, Theophanu en zij kan met de ridders meereizen naar het verre Brittannië. 
Sir Perin wil voor zichzelf eigenlijk ook wel een Byzantijnse bruid. Het is een groots en machtig rijk met vele culturele hoogstandjes. Met zo een beschaafde vrouw kan hij de blits maken natuurlijk. Misschien dat Theophanu nog een leuke hofdame heeft of zo...

Ondertussen in Brittannië...

Zomer 523, Camelot

Morgaine heeft de Frankische prinsessen Genevieve en Eleonora naar Camelot gebracht. Ondertussen probeert zij hen te beïnvloeden en een beetje mondige jongedames van hen te maken. 

Zomer 523, Anglia

Maar na de dames in Camelot afgeleverd te hebben, gaat zij samen met Brutus Zonder Genade naar haar afspraak in Anglia. Daar treft zij Bothilde en Camilla, beiden Saksische dames die met tovenarij strijden tegen de onderdrukking van Hertog Hervis de Revil. Terwijl zij hun plannen beramen om de rebellie van de Angelen te slagen slagen, heeft Morgaine een witte kat op schoot die zij steeds aait. 
In een Henge bereiden zij hun magie voor. Morgaine gebruikt een glamour om Saksische krijgers het uiterlijk van een stel monniken te geven. Met die vermomming weten zij het kasteel van Hervis de Revil binnen te komen. En even later stijgt de rook op en begint het gegil. 
Maar Hervis de Revil weet via een geheime gang te ontsnappen. Morgaine is na haar magie te verzwakt om de achtervolging in te zetten. Maar zij stuurt Brutus Zonder Genade achter Hervis aan. Hervis weet echter te ontkomen. 

Herfst 523, Camelot

Hoge Koning Arthur heeft gehoord van de Saksische aanval op een van zijn Hertogen en van de betrokkenheid van Morgaine. Hij is woest. Sinds de Saksen zijn bloedbroeder Bradwen hebben gedood in 516, heeft hij een diepe haat voor alles wat Saks is. Bovendien heeft hij zijn zuster in 520 nog uitdrukkelijk te kennen gegeven zich niet te bemoeien met Hervis de Revil. Nu zij zo publieklijk zijn wil weerstreeft, zit er niets anders op dan haar te verbannen! Naar Cornwall! En zij mag nooit meer terugkeren.
Voor Morgaine zit er niets anders op dan te vertrekken. Wel laat zij nog bij verschillende dames een manuscript achter, waarin zij haar visie op het Hof der Liefde uiteenzet. Dit manuscript vindt gretig aftrek. 

Winterphase 523/ 524

Sir Aloysius mag dan wel de winter doorbrengen in Byzantium, zijn vrouw krijgt toch nog een zoon, Honorius.

Morgaine krijgt nog een dochter, die zij Elfrida noemt, naar de anonieme Saksische krijger, die haar vader is. Verder sterft Morgause dit jaar. De stress van het verlies van Gwydion is haar kennelijk teveel geworden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten