Translate

vrijdag 27 juli 2018

Mierenman en de Wesp

We zijn weer naar de film geweest! Met mijn oudste kinderen en vrienden D en J zijn we naar Ant-Man and the Wasp (2018) in de Cinemec van Nijmegen gegaan. We gaan natuurlijk al jaren naar de verschillende MCU films en sinds kort zijn de oudste kinderen ook oud genoeg om mee te gaan. En de eerste Ant-Man film heb ik enige jaren geleden al in de bios gezien met vriend. D.

Heel flitsend

Ant-Man and the Wasp wordt weer geregisseerd door Peyton Reed (Ant Man). Paul Rudd (Romeo + Juliet, Civil War), Evangeline Lilly en Michael Douglas (Behind the Candelabra, Wonder Boys) vervullen weer dezelfde rollen als de vorige keer. Verder spelen Michelle Pfeiffer (Murder on the Orient Express, te veel om op te noemen) en Laurence Fishburne (The Matrix trilogie) belangrijke bijrollen.

Spoilers

1987

De Hank Pyme (Douglas) en Janet van Dyne (Pfeiffer) zijn als Ant-Man en Wasp op een missie. Janet overleeft dat niet en Hank moet zijn dochter Hope nu alleen opvoeden. 

Huidige tijd

Na de gebeurtenissen in Ant Man en Civil War zijn Scott Lang (Rudd) en Hank en Hope (Lily)aan lager wal geraakt. Scott heeft huisarrest en Hank en Hope zijn op de vlucht.
Maar Hank en Hope zijn nog steeds druk met onderzoek naar het Quantum Rijk, zij vermoeden dat Janet daar nog altijd verblijft en terug te halen is. Zij experimenteren met een Quantum tunnel, maar hun experiment stopt vroegtijdig. Tegelijkertijd heeft Scott visioenen van Janet en hij belt met Hank en Hope.
Hank en Hope begrijpen dat er een connectie moet zijn tussen Scott en Janet en besluiten om Scott te ontvoeren. Zijn bijdrage is van belang voor het succes van de Quantum tunnel. Hank en Hope hebben nog steeds een onderdeel nodig, dat kunnen ze alleen krijgen via een crimineel type. De ruil gaat natuurlijk mis, maar terwijl Hope als de Wasp en Scott als Ant-Man de criminelen vakkundig in elkaar slaan, komt er een andere speler op het toneel. Een mysterieus figuur in een wit pak, die voortdurend de realiteit in- en uitfaseert. Deze Ghost is niet te verslaan en verdwijnt samen met het geminiaturiseerde laboratorium van Hank. Hope en Scott weten wel het onderdeel te pakken te krijgen dat ze nodig hebben.

Hank, Hope en Scott gaan langs bij Bill Foster (Fishburne) een voormalig partner van Hank. Die twee liggen elkaar totaal niet, maar hij doet Hank wel een idee aan de hand om zijn lab terug te vinden. Wanneer Hank, Hope en Scott arriveren bij de schuilplaats van de Ghost, weet zij hen te overmeesteren en dan blijkt dat zij samenwerkt met Bill Foster.
Ghost blijkt Ava Starr te zijn. Zij is de dochter van een andere voormalig partner van Hank, die gewond is geraakt bij een experiment van haar vader. Ook zij heeft last van het Quantumrijk en Janet zou haar kunnen helpen, maar dan moet zij Janet wel te pakken krijgen, voor Hank en Hope dat doen.
(Hoeveel rancuneuze ex-partners heeft die Hank Pym eigenlijk? Hij schopte ruzie met Howard Stark. In zijn eigen bedrijf werd hij er ook uitgewerkt door zijn pupil. En hij heeft nog twee andere boze ex-partners rondlopen. Ligt het misschien aan Hank zelf?)

Met het lab en het laatste onderdeel weten Hank, Hope en Scott Janet te lokaliseren. Maar net als zij willen vertrekken om haar op te halen, worden ze overvallen door de FBI, ingeseind door het criminele type. Scott ontsnapt en vlucht naar huis, hij heeft nog steeds huisarrest. Maar Hank en Hope worden gearresteerd.
Scott verbreekt weer zijn huisarrest en bevrijdt Hank en Hope. Zij keren terug naar het lab, Scott en Hope leiden Ava af, zodat Hank zijn vrouw kan halen. Na wat gehannes over en weer lukt dat ook. En na nog wat meer gehannes leeft iedereen lang en gelukkig.

Totdat we bij de stinger aankomen en zien dat tijdens een experiment van Scott in het Quantumrijk Hank, Janet en Hope gedesintegreerd worden door Thanos. Dit verhaal speelde gelijktijdig met Inifinity War.

Oordeel

Ant-Man and the Wasp is een leuke film, met sterke acteurs. De wat irritante randjes waren er wel af. Scott Lang is zich meer bewust van zijn verantwoordelijkheden. De Friendly Neighbourhood Interraciale Co-Criminelen (FNICC) zijn inmiddels allemaal op het rechte pad en zijn een eigen bedrijf gestart. En daarmee een stuk minder irritant dan in het eerste deel. De rollen van Michelle Pfeiffer en Laurence Fishburne zijn ook een leuke toevoeging.  
En het is een gezellig opgewekte film. Je twijfelt er geen moment aan dat de missie van Hank en Hope zal slagen en dat de relaties tussen Scott, Hank en Hope herstelt zullen worden. 

En dan dat einde. Dat was wel deprimerend. 

Ga vooral kijken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten