Translate

zaterdag 10 september 2022

Pendragon CVIII - Loose Lips Sink Ships

Het einde van de Pendragon campagne komt nu wel in zicht. We hebben nog 7 in game jaren te gaan. Zullen deze ridders ook het einde van de het Rijk van Hoge Koning Arthur meemaken? Of zullen er nog een paar sneven, vlak voor de eindstreep...?

Pendragon pagina

Geschiedenis van Logres
Benno van Steeple Langford
Brent van Dinton (afwezig)
Eliot de Jongere van Burcombe
Romulus Livius van Broughton

Winterphase 559/ 559

In de familie van Sir Benno gebeurt dit jaar niets. 
Sir Romulus krijgt weer een kind met zijn Vrouwe Rowena, een meisje en ze noemen haar Agripina.
In de familie van Sir Eliot krijgt zijn nicht Ygritte de Jongere, Prinses van Kent een dochter met Ælle, Prins van Deira, zoon van met wie zij gehuwd is na de dood van haar vader Octa. Ze noemen het kind Inga, naar de grootmoeder van Ygritte, Inga met de Grote Vlechten. 

Vroege lente 559

Verder krijgt Sir Benno dit jaar ook allerlei geruchten te horen over zijn familie uit Lothian. Het sentiment daar wordt steeds meer anti - Arthur. Zouden ze daar een revolutie voorbereiden? Samen met de geruchten over de moorden die door mensen uit Lothian gepleegd zouden zijn, baart dit hem grote zorgen. 
Ook Sir Romulus krijgt verontrustende berichten. Zijn schoonmoeder, Guinevere, Cwene van Kent voor de jonge Hengest (nu alweer 8 jaar oud), is ook erg politiek actief geworden. Iedere keer als er onrust is in een gebied met veel Saksische bewoners, is haar invloed aanwezig. Zij stimuleert steeds weer politieke onrust. Ook dit baart Sir Romulus zorgen. De queeste van de Graal heeft de politieke greep van Hoge Koning Arthur op de verschillende gebieden in Brittannië ernstig verzwakt. En Guinevere lijkt daar nu gebruik van te maken.  

Lente 559

Sir Brian van de Eilanden blijft een probleem. Hij heeft na de dood van Hertog Galeholt geprobeerd zijn rijk over te nemen. Dat is niet gelukt, en nu heeft hij zich ontpopt tot een soort piraat, die steeds roofovervallen pleegt in allerlei kustgebieden. Sir Griflet gaat er wel steeds met een leger achteraan, maar dan is Sir Brian steeds gevlogen. Volgens Sir Benno kan dit zo niet langer. Sir Brian moet in de val gelokt worden. 

Sir Brian van de Eilanden
Sir Griflet le Fils Do




















Sir Benno denkt even na en doet dan een voorstel aan de andere ridders. Sir Brian van de Eilanden is een piraat wil steeds roven. Wat als we nu het verhaal de ronde laten doen dat er een enorme goudschat te bemachtigen is, in een kustplaats. Dan komt Sir Brian daar vast op af. En wanneer we van te voren weten waar hij komt, dan kunnen de ridders, met een bescheiden leger een val zetten voor Sir Brian en zijn troepen. 
Maar welke excuus zou er kunnen zijn om een enorme goudschat heen en weer te verplaatsen? En wie kan er tegenwoordig nog een echte goudschat ophoesten. Sir Benno denkt weer na. Wat als...wat als...het eens tijd wordt dat de laatste zoon (en kind) van Hoge Koning Arthur nu eindelijk eens gaat trouwen. Prins Arnold van Logres is nog steeds ongetrouwd. Ongetwijfeld heeft de koning van Somerset nog wel en geschikte dochter rondlopen. En als het "huwelijk" in Bristol plaatsvindt, heeft Sir Brian een prachtige aanvalsroute om Bristol te overvallen. 
Sir Benno, Sir Romulus en Sir Eliot verspreiden dit gerucht zo snel mogelijk onder al hun vrienden en bekenden en zetten ook hun minstreel troupe in om het verhaal overal in de Britse Eilanden te verspreiden. En dan moet er ook een realistische karavaan van Camelot naar Bristol gestuurd worden, waardoor de geruchten bevestigd worden. Gelukkig hebben de ridders het oor van Hoge Koning Arthur. 
En dan moet Koning Cadwy van Somerset nog overtuigd worden van de oprechtheid van de plannen van Sir Benno, Sir Romulus en Sir Eliot. Het ligt nog altijd gevoelig wanneer het leger van de ene koning het land van een andere koning intrekt. 

Sir Romulus en Sir Eliot ondernemen nog meer actie om geloofwaardigheid te verlenen aan het "huwelijk". Zij laten uitnodigingen uitgaan naar andere koningen en leiders voor het aanstaande huwelijk deze zomer tussen de kroonprins en een prinses van een kleiner rijk. Het moet natuurlijk allemaal wel realistisch lijken. 
Sir Benno reist vast vooruit naar Bristol om daar de omgeving te bestuderen. Bristol ligt aan de monding van de Severn met een mooi strand, waar de schepen van Sir Brian kunnen landen. Op verdekte plekken worden blijdes en trebuchets opgesteld en Sir Benno bestudeert ook waar de verschillende legereenheden uit het zicht geplaatst kunnen worden (Siege critical)

Sir Brian kan het aas niet laten liggen en na enkele weken vaart zijn piratenvloot het estuarium van de Severn in. Sir Benno heeft inmiddels versterking gekregen van Sir Griflet, Sir Romulus en Sir Eliot met een leger van Hoge Koning Arthur. De dreiging van deze piraat zal voor eens en altijd gestopt worden. 

Op het strand vindt een huwelijk plaats tussen een stralende, maar potige bruid en een even potige bruidegom, terwijl een bisschop de dienst leidt. Een groot publiek een feestelijke kledij kijkt toe. Deze vredige scene wordt beschenen door een warme zomerzon. Maar dan varen verschillende schepen de Severn op en landen met grote vaart op het strand. Het verschrikte publiek kijkt toe hoe woeste piraten uit alle landstreken uit de boten springen en het strand op stormen. Het wordt een slachting!
Maar dan, de bruid trekt haar mooie jurk uit een blijkt een woeste ridder te zijn. Hetzelfde geldt voor de bruidegom, ook hij droeg zijn wapens onder zijn kledij. En de bisschop was niemand anders dan Sir Benno zelf! Ook de bruiloftsgasten waren soldaten in vermomming. Deze piraten zullen spijt krijgen van hun onbezonnen actie!

Sir Benno als bisschop
Blackadder S01E03

Een woest gevecht barst los. Sir Benno en Sir Eliot strijden te voet tegen de woestelingen die van de boten komen. 
Ronde 1:
Sir Benno doodt de Ierse Kerns die zich op het bruiloftspaar wilden storten. Sir Eliot weet alleen een paar Ierse kerns te verwonden. 
Sir Romulus had zich met zijn eenheid te paard verdekt opgesteld en valt nu de aanvallers te paard in de rug aan. Hij gaat als een heet mes door de boter. 

Ronde 2:
Nu staan Sir Benno en Sir Eliot tegenover een aantal Berserkers. Deze woeste krijgers brullen om bijstand van Odin. Maar voor twee stoere ridders te paard maakt dat niet uit. Hoewel, Sir Eliot raakt toch gewond door een enorme houw van een Berserker. 
Sir Romulus is te paard en totaal niet bang voor deze woestelingen. 

Onder de aanvallers realiseert men zich nu dat zij in de val gelopen zijn. Dit is geen makkelijke, vette buit. Dit zijn geen dronken bruiloftsgasten. Dit zijn ridders en soldaten uit op vergelding. Onder leiding van Sir Benno, die altijd de ene gemene truc na de andere uithaalt. De aanval hapert. 

Ronde 3:
Sir Benno en Sir Eliot schakelen de volgende tegenstanders snel uit, terwijl Sir Romulus nog een ronde over het strand galoppeert en ook daar de ene na de andere aanvaller uitschakelt. De aanvallers begrijpen dat ze in de val gelopen zijn. Dit kunnen ze niet winnen. Het sein om terug te trekken wordt gegeven. 

Sir Benno geeft het sein dat de blijdes in actie moeten komen. Grote brokken steen zeilen door de lucht en komen neer tussen de vertrekkende boten. De piraten moeten vertrekken, maar sommige boten zinken in de Severn. Het is een chaos en de macht van Sir Brian van de Eilanden is voorlopig wel gebroken. Zijn lichaam wordt niet gevonden en Sir Benno en Sir Romulus en Sir Eliot maken zich zorgen dat hij in de toekomst terug kan keren. 

Winterphase 559/ 560

Koning Cadwy geeft Sir Benno toestemming om in de komende jaren zijn dochter het hof te maken, om te bezien of hij een prinses kan huwen. Verder krijgt zijn halfbroer Sir Griogair een zoon bij zijn vrouw Messalina Livius, ze noemen hem Lot. 
In de familie van Sir Eliot sterft vrouwe Ysolde, voormalig Hoge Koningin van Brittannië van ouderdom. 
In de familie van Sir Romulus komt een gruwelijk schandaal naar buiten. Zijn tante, Vrouwe Augusta, inmiddels in de 90, heeft een incestueuze affaire met haar kleinzoon, Sir Ignaeus. Dit is natuurlijk verschrikkelijk en het een beetje onduidelijk is wie er nu slachtoffer en wie er nu dader is. Vader Aubin zal hier natuurlijk verschrikkelijk tegen ageren. De zonde van Incest grijpt om zich heen in het land, wat natuurlijk niet gek is, wanneer een koning het slechte voorbeeld geeft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten