Translate

donderdag 8 september 2022

Rondvaart over de Morbihan

Carnac ligt vlak naast de Golf van Morbihan, wat Bretons is voor kleine zee. En de Morbihan is een kleine binnenzee. De stad Vannes ligt ook aan de Morbihan, waar we jaren geleden ook eens zijn geweest. 


Eilanden in de Morbihan



Dit keer gingen we voor een rondvaart vanuit Locmariaquer met een stop op het eiland Ile-aux Moines. We zijn natuurlijk wel eens eerder met een boot geweest, een klein tripje naar Texel en een rondje garnalenvissen. Deze toch zou toch wat langer duren. De weersvoorspelling was vrij fris, met kans op regen. Dus ik nam de jassen mee. Die bleken gelukkig nauwelijks nodig.    

De Oesterbedden bij Locmariaquer, te zien bij eb.


Vanaf Locmariaquer vertrokken we eerst naar Port Navalo, waar meer mensen aan boord gingen. Daarna gingen we door naar Ile-aux-Moines. Op de route erheen voeren we langs allerlei eilandjes in de Golf van Morbihan, waar voor de oplettende kijker her en der ook nog staande stenen te zien waren.  


Vaart maken

Eenmaal aangekomen in de haven van Ile - aux - Moines hadden we anderhalf uur om even rond te kijken en daarna de boot weer terug te pakken. Het dorpje was erg gericht op toeristen, met veel verschillende tentjes om een hapje eten te halen en toeristische snuiterijen. Wij maakten even een wandeling door het dorp en langs een strandje weer terug. Dit sloten we af met een ijsje voor de kleine kinderen en een wat steviger hap voor de grote mensen. 


Ile - aux - Moines bij eb.

En toen kwam de boot weer aangevaren om ons terug naar huis te brengen. Dit keer vaarden we niet om Ile - aux - Moines heen, maar namen we een snellere route terug. Eerst weer naar Port Navalo en daarna konden wij uitstappen in Locmariaquer. 

En we waren uitgeput van alle zonneschijn en wind in onze gezichten. Een heerlijk dagje weg. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten