Translate

zaterdag 22 augustus 2015

Vakantie op Texel (alweer) I - Vertrek en aankomst

Dit jaar zijn we met het hele gezin naar Texel op vakantie gegaan. En voor je nu denkt, "deze post heb ik al gelezen...". Inderdaad, in mei waren we ook al op Texel, maar toen met ons tweetjes en hadden we de kinderen ergens anders onder gebracht.

Dit keer gingen alle kinderen mee. We zaten zelfs in exact hetzelfde landal-parkje als in mei. Dat hebben we niet direct zo uitgezocht, maar is toevallig zo gelopen. Onze jongste dochter is nog steeds erg klein, dus we wilden graag in eigen land blijven. Verder waren we een beetje laat met het boeken van een vakantie, dus er was ook niet heel veel keus meer. En omdat een vakantie in eigen land altijd een beetje onzeker is qua weer en we drie kinderen hebben met een groot leeftijdsverschil, wilden we in de buurt zitten van wat faciliteiten voor als het weer wat minder was. En toen bleef Landal Slufter-vallei over.
Vorig jaar zijn we ook al met drie kinderen op vakantie geweest, dus we wisten waar we aan begonnen. En dit jaar hoefden we veel minder mee te nemen, onze jongste dochter gaat bijvoorbeeld niet meer in een kinderwagen, maar een rugdrager, ze krijgt geen flesjes meer en gaat tegenwoordig ook door minder luiers heen. Heel makkelijk allemaal.

Even wat stoom afblazen in de speeltuin
Op vrijdag zijn we vroeg vertrokken. We maakten nog een tussenstop in Vleuten, waar onze zoon logeerde bij zijn neef I. Toen reden we door naar Den Helder, waar we terecht konden op de boot naar Texel. Onze oudste kinderen vonden het prachtig en keken hun ogen uit over de zee. De reis duurt maar kort en voor we het wisten reden we al over Texel naar ons huisje. We kwamen aan ruim voor we ons huisje in mochten. Maar gelukkig was het weer goed en konden de kinderen lekker buiten spelen in de verschillende speeltuinen van het park. We hebben uitgebreid gelunchd in het restaurant op het park.

Na een lange reis stevig lunchen.
Toen we om 15;00 ons huisje in mochten, was onze jongste kind heel moe en viel meteen in slaap. Ik heb de oudste kinderen meegenomen naar het overdekte zwembad, dat ook op het park aanwezig was (hoera voor bungalowparkjes met veel voorzieningen!).

Die avond gingen we voor een kleine maaltijd en vroeg naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten