Translate

zondag 23 augustus 2015

Vakantie op Texel (alweer) II - Het strand

Op zaterdag was iedereen nog een beetje moe van de drukke dag ervoor, met de lange reis naar Texel, dus we besloten om lekker rustig aan te doen. Rustig opstaan en lekker ontbijten.
In de loop van de morgen zijn we met ons allen langs de Krimweg gewandeld naar het strand.

Sander op het strand

Onderweg kwamen we nog langs een gedenkpaal voor Afira Hof, een jong meisje dat daar overleed na een verkeersongeluk. Het was ons de vorige keer dat we er waren ook al opgevallen. Onze zoon was erg onder de indruk en vond het zielig. Hij komt nu op een leeftijd dat hij veel vragen heeft over dat soort dingen. Wiens schuld was het, hoe is het nu met de dader, hoe zou het met de vader en moeder van het meisje zijn? Hoe zou het zijn als ons zoiets zou overkomen? Ik probeer daar altijd zo goed mogelijk antwoord op te geven, maar het blijven moeilijke vragen.

Met de pet van papa.

Na een momentje van bezinning wandelden we weer verder en na een minuut of 20 kwamen we aan bij het strand. Daar konden de kinderen lekker wat rondrennen en energie kwijt. Het weer was winderig en bewolkt, dus niet echt reden om alle kleren uit te trekken en van de zon te genieten. Het water was wel redelijk warm, dus we hebben lekker gepootjebaad, schelpjes gezocht en krabbetjes gezien.

Met een mond vol patat.

Daarna kreeg iedereen honger en gingen we terug naar Paal 28, waar we uitgebreid gelunched hebben. En met volle buikjes wandelden we toen weer terug naar huis. En dat was voor iedereen wel weer genoeg activiteit voor een eerste dag vakantie.