Translate

maandag 24 augustus 2015

Vakantie op Texel (alweer) III - Ecomare

Niet alle dagen waren even mooi op Texel. Voor de mindere dagen hadden we gelukkig ook wat dingen bedacht die binnen plaats konden vinden. Zo zijn we ook naar Ecomare geweest, een museum met informatie over de ecologie van Texel en de Waddenzee. Ook worden er zeehonden en andere dieren opgevangen.

Zeehond, degenen die langdurig werden opgevangen, waren meestal blind.

In de morgen gingen we hier met de kinderen heen en we keken onze ogen uit. We hebben gezien hoe de zeehonden gevoerd werden. We hebben naar allerlei vissen in aquaria gekeken, vooral de platvissen waren erg mooi en heel erg plat. We hebben ook kunnen lezen over de vervuiling, de gaswinning en de scheepvaart die ook allemaal plaatsvindt op dat kleine stukje zee.

Vroeger was zeehondenbont heel ok.
Maandag was een dag met heel erg veel regen, ik geloof niet dat het die dag gestopt is met regenen. Die dag besloten we maar om binnen te blijven. In de morgen zijn we met de kinderen gaan zwemmen. Daarna was Vivian zo moe, dat ze een groot deel van de middag is blijven slapen. Ik bleef thuis om op haar te passen met een boekje, en Sander kon op pad met de oudere kinderen. Er was gelukkig genoeg te doen, her en der in het park.

Het lijkt niet veel, maar het is heel vermoeiend.